Семинар на BGOUG

 Без категория  Коментарите са изключени за Семинар на BGOUG
мар. 132007
 

Пролетният семинар на БГПО ще се проведе в хотел „Санкт Петербург“, гр. Пловдив в периода 20–22.04.2007 г. Ако някой не знае, БГПО е Българска Група на Портребителите на Оракъл. Нещо като BGOUG, обаче на български.

Срещите на BGOUG винаги са интересни. Там се чувстам страхотно, чувствам се сред „свои хора“. Въпреки че познавам много малка част от присъстващите. Прекалено малка. Ужасно малка част от участниците.

От първия път, когато присъствах на семинар на BGOUG (ноември 2004), не съм изтървал нито един. Нещо повече – нито една лекция не съм пропуснал. И не, няма да кажа, че всичките са ми били интересни или са били хубави. Но семинарите се градят около тези лекции, а семинарите са нещо много приятно. А и наистина повечето лекции са добри. Почти всички. Дори тези, които не са добре подготвени или изнесени – все пак някой се е постарал. Защото и моята първа лекция беше „насила“ и не прозвуча добре. (От тогава не съм позволявал да ме принуждават да се излагам така).

В семинарите на BGOUG има много голямо усещане за… за общност. За едно голямо и значително общество. Тези семинари са много повече от „слушане на интересни приказки“. Там можеш да се запознаеш с ужасно много хора и да си говорите на тема Oracle и всички ще те разбират, и всички ще ти отговарят. Това го няма никъде.

Е, има и хора, които ходя там за да се повеселят за сметка на фирмата. Има хора, които не стъпват на лекциите. Има и лекции с открито рекалмна насоченост (рядко, де…). Но тези подробности не могат да засенчат добрата идея и добрата организация.

Благодарен съм на организаторите – оснавно Милена, с нея контактувам най-много. Но и всички други. SPI – всява спокойствие и непоклатима увереност. Калинка Калоянова – ако всички хора, занимаващи се с обучение на студенти са толкова ангажирани, няма да има глад за специалисти… И другите, от коит нямам преки впечатления, но съм сигурен, че правят много. Цялата тази ужасно сложна организация, намиране на място, събиране на лектори, участници, всичко… Това е едно страшно голямо предизвикателство, което поемат, доброволно, два пъти годишно. И те го правят, без да получават нещо материално. Отделят от (сигурен съм) ценното си време за да подготвят всичко така, че като отида аз, ти, всички, да ни е хубаво, да ни е готово всичко и да си изкараме супер.

Така че… заповядайте. Ще бъде хубаво, като всеки път. Сигурен съм 🙂

Регистрация за участие можетъе да направите ТУК
Краен срок за регистрация 31.03.2007 г.

 Posted by at 11:32