мар. 202007
 

Oracle database 10g R2 постигна нов рекорд за производителност на OLTP БД. Постигнат е резултат от 4 092 799 транзакции в минута. Отбелязан е на сайта на Transaction Processing Performance Council, най-авторитетния източник на performace информация за БД. Резултата освен най-добър като скорост (performance) е и най-добър с отношение цена на транзакция (price/performance) – $2.93. Сред десетте най-бързи в момента има 5 резултата, постигнати с Oracle Database, 4 с IBM DB2 и един, постигнат с Microsoft SQL Server.

Отчитането на резултатите се извършва с независими системи. За отчитане на цената се взимат всички подробности (хардуер на сървъра, хардуер на клиентите, мрежи, кабели, шкафове, сторидж, лиценз за ОС и БД), като се изчислява официалната цена, предоставена от производителя и стандартни отстъпки. Не се допускат „специално договорени цени”.

Системата, на която е постигнат рекордният резултат е HP Integrity Superdome с 64 двуядрени Itaium2 процесора на 1.6 GHz, 2 TB памет, 126 сторидж системи MSA 1500 с общо пространство 320974 GB. Повече подробности за системата – тук

 Posted by at 14:50

TicketPro

 Общи  Коментарите са изключени за TicketPro
мар. 202007
 

Искам да „поздравя” SME за великата идея да поверят на TicketPro Online продажбата на билети за концерта на Iron Maiden.

Великите билетопродавачи, които се имат за „един от световните лидери в областта на продажбата на билети за различни събития – концерти, изложби, театрални постановки, спортни мероприятия, кино и други” имат безкрайно бъгав софтуер, бавен сайт и абсолютно нулево отношение към клиента. Те са един опит за машина за пари. Защо мисля така?

На 12.03.2007 заявих мечтаните билети. Имах известни борби със сайта за online банкиране DskDirect. На 13 преведох успешно парите и застинах в тръпнещо очакване на заветните хартийки…

Според правилата на сайта, след като получат плащането ще ми потвърдят с мейл. Билета се получава до 3 дни. Конкретно за Iron Maiden, обаче, световният лидер, който „предлага на пазара билети за най-големите световни звезди като Роби Уилямс, Ролинг Стоунс, Ю ту, Пинк Флойд, Майкъл Джексън, Маестро Лучано Павароти, Боб Дилън, Дженезис, Дейвид Бауи, Ерик Клептън и много други” се претовари.

На 13.03.2007 пуснаха едно извинително съобщение, в което казват че „До момента има приети над 3000 заявки за закупуване на билети онлайн. Умоляваме всички, направили своята поръчка до днес – 13 март (вторник) – да бъдат търпеливи! Обработката на електронните продажби изисква определено време.

Тикетпро България гарантира, че след извършено плащане и потвърждение за това, всички билети ще бъдат доставени на получателите им най-късно до 22 март (четвъртък).”

За поръчалите по-късно – нищо не се знае. Е, аз не съм от тях, поне… Обаче!

Моята поръчка е направена на 12.03. Изпратил съм парите на 13.03. На 16.03. поръчката ми в сайта още беше в статус „очаква плащане”. Леко се притесних – все пак 180 лв съм изпратил, да не е станала грешка? Започнах да търся в сайта има някакъв телефон за връзка… няма! Никакъв начин за връзка! Единствения мейл се отнася за технически прблеми, info@ticketpro.bg
Там изпратих молба за съдействие. Описах на краткo какъв ми е проблема и помолих да ми дадат координати на някой, който мога да попитам. Може ли някой да се сети какъв отговор получих?

Никакъв.

Абсолютно никакъв!

А днес отново погледнах поръчката си. Да, вече е платена. Дори е получена.

Transaction number: ****
Date&Time: 3/12/2007 2:22:22 PM
Payment: Payment confirmed/Paid
Delivery: Delivery confirmed/picked up

До тук с TicketPro.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

21.03.2007: Билетите пристигнаха

 Posted by at 9:49