май 112007
 

Според изследването на IDC „Worldwide RDBMS 2006 Vendor Shares“, Oracle е на първо място по пазарен дял. Отново.

Пазарния дял на Oracle e 44.4% (7 312 милиона), което е повече от следващите 3 доставчика на database софтуер взети заедно: IBM (21.2%), Microsoft (18.6%) и Sybase (3.2%). Ръста на Oracle е 14.7%, което е малко повече от ръста на Database пазара (14.3%) като цяло. Според IDC поредната успешна година за Oracle се дължи на успешното навлизане на Oracle 10g Release 2, както и на успешно продаваните опции.

„Oracle continued to glide along in first place, bolstered by apparently broad acceptance of the 10gR2 release and the success of key options“, казва Carl Olofson, Research Vice President, Application Development and Deployment, IDC

Обичам да съм в отбора на победителите!

 Posted by at 15:15
май 112007
 

От 3 седмици, всеки петък в офиса идват двама професионални масажисти и правят масаж на служителите. Който иска. Отнема десетина минути, през работно време е и разходите се поемат от фирмата. Освен това е ужасно приятно.

Първите два петъка ги изпуснах, защото бях в отпуск. Днес отидох за първи път. Случва се в една от премните. Хората си разпъват едни специални столове за масаж, които, ако бях видял преди, не бих разпознал като стол изобщо. Идеята е да си максимално отпуснат. Не мога да кажа, че след тези десетина минуте се чувствам като прероден. Но отпуснат – да. Приятно е. Чудя се защо от целия офис само двайсетина души идват. Другите просто не знаят какво изпускат 🙂

 Posted by at 13:08

На рожден ден ела…

 Без категория  Коментарите са изключени за На рожден ден ела…
май 112007
 

Снощи ходих на рожден ден на Дида. Не е първия рожден ден, на който ходя. Но беше много интересен като реализация.

Не знам. Може би зависи от приятелите, от средата, в която се движиш. Отначало ми се стори странна идея: отиваме в парка на Баба Яга, със 2 раници бира, водка, сокове, чипс и „зайо-байо“ и сядаме на пирамидката на центъра (една такава от мраморни кубчета). Всички са поканени там, кой когато дойде.

Идеята е страхотна по няколко причини. Първо, вкъщи не можеш да събереш толкова хора, колкото в парка. Второ, в парка настроението си витае – постоянно минават усмихнати хора. Трето, никой не се оплаква че вдигате шум, примерно. И не на последно място, оригинално е като идея. Там е широко, не е като между 4 стени. Широко е и за душата.

Ами много готино се получи 🙂

Благодаря

 Posted by at 12:58