окт. 152007
 

Много съм добър! Вече имам правото да се подписвам като Oracle Certified Expert (до сега бях „само“ Oracle Certified Professional)! Изпита го отвях мощно – за малко повече от половината време, и с над 80% при необходими над 60.

Този изпит ми взе здравето последните 2 седмици. И то не за нещо друго, а заради неуредици със самия изпит. По принцип трябваше още миналия понеделник да се явя на изпит. Да, ама не. Поради неуредици в Prometric, се наложи да чакам цяла седмица, като първите 3 дни нямаше яснота кога изобщо ще мога да се явя.

Но всичко мина успешно, и след една торба потрошени нерви имах шанса да се явя и да отвея въпросите. Самия изпит не е лесен, но с достатъчно подготовка, а и с доволно количество real life experience се справих. Има доста коварни въпроси, всичко трябва да се чете внимателно. За пръв път на Oracle изпит имам съмнение, че 2 въпроса са поставени некоректно (а аз съм взел 6 такива изпита до сега).

И така, вече когато някой клиент попита дали съм „сертифициран за RAC“ мога да отговоря положително с чисто сърце. Няколко пъти се случи конкуренцията да ме прецака с твърдения, че те са „сертифицирани“ преди да има такава сертификация изобщо. Така и не видях техен сертификат. Нооо…. това вече е минало, вече освен знанията имам и хартията, която ги удостоверява.

Като цяло това е един логичен за мен изпит, защото вече OCP доста олеква, а за OCM ми е рано.

Почерпката върви в момента! 🙂

 Posted by at 17:50