Апр. 012008
 

Писна ми от бюрократщина. Да ме мачкат някакви си чиновници, които не бих пуснал и да метат тротоарите. И живота ми да зависи от тях! Да ми се смеят иззад малките прозорчета на гишето и да ми казват „ама сега е 16:00, затваряме“. И да ми се държат надменно, сякаш не им плащат заплатите с моите данъци, с парите които аз съм изкарал.

Писна ми от смотани катаджии. Да ме спират за глупости и да си просят пари, като в същото време оставят толкова очевадни нарушители с дебели джипове да газят наред.

Писна ми от тарикати. Да мине в лентата за насрещното и да се цъфне пред мен на светофара. Не ще стигне по-бързо – важното е да е тарикат. Да паркира на тротоара като арабин в пустинята и всички да го заобикалят – не че няма място да спре малко по-встрани, ама него к’во го бърка? Да пресичат някакви гъзари на 10 метра от светофара или пешеходната пътека, защото що да се морят – и без това няма ред…

Писна ми от неуредици. Никой не си знае работата, а всеки дава акъли. Хората трябва да си имат място и да напредват в него. Да се развиват в една специалност, а не да бъдат „специалист по всичко“.

Писна ми от дупки. През два месеца водя колата за ремонт на окачването. И не че карам бясно. Сега пак пътищата са нарязани и си стоят така по една седмица. Ако заради дупка се счупиш, или, не дай боже, направиш ПТП – ами ти ви виновен, карал си с несъобразена скорост.

Писна ми да чакам нещата да се оправят, хайде, дано, най-после… Не помня руснаците как са ни оправяли, но помня мечтите за оправия от Америка (как ще ги стигнем, американците…) и от Европа. Никой няма да ни оправи – всеки оправя себе си. А ние сме безнадежден случай. Мазни политици крадат безочливо и те гледат в очите и те лъжат. И овчият народ ги преизбира всеки път. Просто явно сме свръх големи тъпанари, щом винаги им вярваме. Пък то и кой ли да избереш, като са все едни…

Днес си подадох документите за работна виза за Финландия. Ще работя по специалността си, няма да мия чинии и да разнасям пици. Работодателят ми предложи отлични условия и съдействие за всичко. С удоволствие ще се отърва от тази боза тук.

Защото… толкова ми е писнало тук!!!

(продължение на темата)

 Posted by at 17:46