авг. 062008
 

Някакъв български сайт измислил как да изкърти пари от нещастието на шофьори и пешеходци и смъква по 5 лева за 10 дребни стикерчета, дето сигурно му идват под левче за производство. То поне да бяха направили сайт като хората, с някакви материали, които да образоват провинилите се шофьори. Ама не – само 3 странички с по 20 думи кръст + една смотана форма за поръчка.

Гледам, разни хора се радват на брилянтната идея. Която си върви от около година, ама явно сега успяха да я поразработят да стане известна. И се леят едни тежки думи: „аз вече съм въоръжен със стикери, сега ще видите вие”. Има ги и стандартните заплахи за ключове, пирони, спукани гуми и т.н.

Пич, личи ти, че не караш кола. Или поне не редовно. Покарай половин година ежедневно от Младост до центъра (където да си намериш ПРАВИЛНО място за паркиране) и пак пиши, а? Щото е много лесно да прецакваш чуждото имущество с твоите „благородни“ лепенки и да ревеш „Ааа, всичките шофьори са паплач, цървули ниедни, аз ще ги накажа“.

С просташки заплахи БЕЗ реални решения – няма как да се реши един проблем.

(Същата боза е с ограниченията за скорост. Път-слънце, видимост – 2 километра. И изведнъж – ограничение 60 (или дори 40) км/ч, щото някой байчо решил да си направи там бензиностанция без да инвестира в забавителни и ускорителни ленти. И естествено, че катаджиите там ще вардят. Защото пътя позволява да си караш и със 100, без да създаваш опасност за който и да е.

Естествено, че като има такива дебилски ограничения, никой няма да ги спазва.)

Готов съм да си плащам кеш за паркомясто пред офиса, НО НЯМА ТАКИВА! Опитвам се да паркирам кадърно, оставям около метър, ама 2 метра просто НЯМА КАК. А и ти какво, хоро ли ще играеш, че искаш 2 метра? Една детска количка е не повече от 80 см. Ако трябва да се разминат две колички – ми ще се разминат между две коли.

Необходимо е да има компромиси от двете страни. Иначе няма как да стане.

Признавам, има и идиоти. Има и такива, на които АЗ бих лепнал такива лепенки. Но ако започнеш да лепиш такива бози на всеки, койот не е оставил 2 метра за едно хорце… Абе ако те хвана да ми лепиш такива лепенки ще ти ги завра там, където слънце не огрява.

 Posted by at 13:55