Ное. 062008
 

Представи си, че живееш до голяма река, която често прелива и ти отнася къщата. Отнася много къщи. После някое министерство идва и ти дава пари да си направиш нова къща. Проблема е решен. Да, ама другата пролет реката пак приижда и ти отнася къщата. И после тия от някое си министерство пак ти дават пари за къща. И ти пак си решаваш проблема.

На N-тата година на министерството му писва и ти прави подпорна стена пред къщата. Така си защитен. Но водата не се спира – тя отива на друго място. Примерно отнася къщата на другия бряг, която до сега се е отървала на косъм. За това след година и там „решават“ проблема – малка дигичка, колкото да запази къщата. Ама водата не може да изчезне, нали? Тя залива друга къща…

Всъщност решава ли се проблема с дигата пред една къща? Не. Как ще се реши проблема? Вероятно с язовир, или цяла каскада, които да поемат големите води. Да, ама язовира е скъпо и бавно начинание. Я по-добре да сложим диги пред по-важните къщи и да кажем, че се борим с проблема…

* * *

Общината се бори с проблема с паркиралите по тротоарите автомобили. Праща паяци да ги вдигат, ама това не помага. За това от скоро в София има нова мода – масово се поставят колчета. Така шофьорите не могат да паркират по тротоара. Или поне не могат там, където има колчета. Брилянтно решение на този тежък проблем. Как никой не се е сетил до сега? Така всички, които паркираха по тротоарите, сега ще изчезнат. Браво на общинарите.

(Какво, да строим подземни/надземни паркинги на по няколко етажа? Както казах, това е скъпо и бавно начинание…)

 Posted by at 16:03

Какво търсят хората

 Общи  Коментарите са изключени за Какво търсят хората
Ное. 062008
 

Това с преглеждането на search terms е настина забавно. Учудвам се с какви търсения са попадали при мен разни заблудени души. Реших и аз като други блогъри да споделя някои от по-интересните, та да се порадвате и вие. Няма да ги подреждам по нещо, просто ровя из лога и слагам каквото ми хареса:

как да паркирам mejdu dve koli – Това му викат софийско паркиране. Не съм правил описание, щото и аз не съм голям майстор. Но човека все пак е попаднал при мен, към статията за идиотските лепенки.

попълване на готова бланка на компютър – Ми същото като на хартия, само дето не се налага да задраскваш / да ползваш коректор. Къде е попаднал тоя search – на приключенията ми с американското посолство.

плюсове и минуси на това да бъдеш различен – Виж, това е дълга тема. Ама аз не съм я разисквал, защото този тип философстване не ми е по сърце. Все пак съм малко по-различен с това, че карам колело, та там е попаднал и този търсач.

явор работа за шофьори – Не, не предлагам такава работа. За сега сам си карам колелото. Този е попаднал на втората част на сагата с идиотските лепенки.

няма да платя на топлофикация – Твоя воля. Аз пък им плащам, а имам и наглостта да съм доволен от услугата (горе-долу). Но това е интересно, да не питаш google, а да му говориш какво ти тежи на душата. А той пък вместо да те изслуша мълчаливо като добро другарче и да те успокои, т показва, че не може така.

алтернатива на топлофикация – алтернативи много, коя от коя по-скъпа (или мръсна, избирай сам. Ясно е, че и тоя е тук.

римляните откриха топлата вода – и този е за тук.

„пещера“.“фалос“ – Ъ… Интересни въжделения. Явно фетишистките сайтове на български са много слаби, за да попадне тук това търсене. И то баш на културна статия.

buferi za komputer – Не знам както точно си търсил, но едва ли е било това, което си намерил.

играчките им са по скъпи – И аз точно това казвам. Но го казвам на приятели, на читатели и т.н., не на гугъл.

можеш ли да се отвори като караш колело – Не искам да си помислям какво се крие зад този въпрос. Това, което ми хрумва е доста по-нецензурно от написаното тук.

ще мога ли да се наспя днес? – Ей, тия хора го взеха за врачка тоя гугъл! Ето къде ги е завел. Иначе този въпрос и аз си го задавам, напоследък все по-често, ама само на себе си. И по-скоро като желание, а не като въпрос. Задаването му под формата на въпрос ми навява усещане за отчаяние.

сглобяване на душ кабина – това е много правилно търсене, попаднало на много неправилно място. Иначе ако дадеш 150 лева наистина ще дойда да ти я сглобя – 15 минута работа е.

имало едно време едно което много се ядосвало – И сега го има. Попаднал си на точното място.

да си плащаме ли парнотоДа! няма какво да питаш гъугъл, питай съвестта си.

в какво аз виждам щастието в здравето, в колите и т.н. – А може и в здравословното физическо натоварване докато се опитваш да избегнеш колите

kak se raboti s advancedТрудно. Трябва много мерак, много усет и късмет.

username password кабината – Каква е тая кабина? Да ти иска да се логваш… Попаднал тук.

жената и колело – много добре си подхождат. Няма проблем, действай.

длъжностна характеристика на сладкар – Е това пък как е попаднало тук, грам идея нямам.

бой иване луд джигит – Имам чувството, че понякога гугъл да сам си избира произволни съчетаня от думи и си ги търси. Кой би написал такава глупост? Влиза тук.

къде е това чифлика – Намира се в троянския балкан. Много хубаво място, посети го. Аз поне съм много доволен.

Приложение на топологията – Леле, човек, тук ме хвана натясно. Но пък си попаднал в тема, в която се чувствам добре.

kolko vreme karam kolelo – поредния въпрос, на който гугъл трудно би ти отговорил. Иначе аз карах активно към месец, когато написах това.

защо Oracle – Е как защо? Как защо? Пише си тук.

тъпкан градски транспорт – още един, дето си е взел гугъл за душеприказчик. Попаднал е на моето мнение по въпроса.

романтично извинение – Леле, пич, явно си сгазил лука. Ама то ако не ти идва от сърцето, няма да стане. Гугъл може да ти покаже само разни глупости.

закон има ли право топлофикация да спре парното на хората – а защо не потърси „закон имат ли право хората да не си плащат за услугата„?

от къде да си сваля „A Matter of Life and Death“ – По принцип гугъл точно тези сайтове не ги индексира.

… айде стига толкова. Иначе от единичните думи най-често попадат при мен с търсене на „спомени“, „мисли“, „есен“, „вражалец“, „простотии“

 Posted by at 12:58