Ное. 072008
 

Може и аз да не съм разбрал правилно. Но според CNN, цитирани от bTV снощи, бъдещата първа дама на САЩ е заявила, че „щом влезе в белия дом, единствената и задача ще бъде семейството и”. И следва цитат от нейната реч:

Те са първата ми мисъл като се събудя сутрин, и последното нещо за което мисля преди да заспя вечерта.

Още, от щаба на Обама споделили, че през цялата предизборна кампания Мишел не е прекарвала повече от една нощ извън дома си.

Сега, не че имам нещо чак толкова против жените, които се грижат за семейството си. Похвално е, даже. Ама някак си това изказване е много неподходящо за първата дама на САЩ. Не може да си първа дама на една от най-значителните държави в света и да стоиш вкъщи край печката. Занимавай се с благотворителност, занимавай се с общественополезни каузи, бори се срещу рака на гърдата или изнасилванията, СПИН, изсичането на дърветата или избиването на китовете, но да стоиш на този пост и да мислиш само за семейството си е много неблагодарно.

Късно е вече. Мишел Обама вече не е просто един човек. Не е просто една жена, майка на две деца. Тя е първа дама и трябва да действа като такава. То ако съпругът и трябва да подеме тази линия, трябва да каже „Първата ми задача в белия дом е да си отгледам децата на спокойствие. Да нося достатъчно парички вкъщи за да осигуря нормален живот на семейството си и в моя дом да цари идилия”

Събуди се, како! Грижата за семейството, колкото и благородно да звучи, не е първата задача на първата дама.

 Posted by at 11:01