Ное. 112008
 

Искам отново да похваля малката Ирина с нейните рисунки. Тя намира вдъхновения от много неща, дори от ежедневието. Примерно, толкова е впечатлена от това, че ходя с колело, че решила да ме нарисува:

bike

Ясно се виждат подробности като педалите и дори каската ми 🙂

 Posted by at 20:37
Ное. 112008
 

Както писах, нашата смела община е решила да пребори проблема с паркиралите по тротоара коли чрез поставяне на колчета. Аз смятам това за доста тъпо, защото всъщност не е проблем това, че автомобилите спират по тротоара. Проблемите са два
1. Пешеходците няма от къде да минат.
2. Има твърде много автомобили, които няма къде да спрат.

Така, вторият проблем, който според моето лично мнение е по-изострен от първия, със сигурност не се решава с колчета по тротоарите. Но някой ще каже, че може би общинарите се опитват да решат първия, без да се интересуват от втория?

Да, ама и него не решават. Примерно твърде често тротоарите са заети и от строителни дейности. И тогава хем по тротоара не можеш да минеш, хем и по платното, защото там са паркирали автомобили и трябва да се движиш по осовата линия. Ах, тези лоши строители! Как не ги е срам, да прецакват плана на общината за частично, макар и недодялано, решение на един от многото проблеми на столицата!

Ама… дали са само строителите? Май много неща биха се „възползвали“ от отвоюваната територия. Ето пример:
1

И още
2

Хммм… май идеята с колчетата не действа дори и за точка едно. Уф, още пари са пръснати на вятъра от някой, който не вижда по-далече от собствения си нос. Не че е за първи път…

 Posted by at 20:29