Юлиян

 Без категория  3 Responses »
фев. 022009
 

Юлиян е човек. За първи път го чух и видях на една сбирка в София, организирана от БГПО, в която той беше единствен лектор. Още тогава оцених, че е пич. Знае ужасно много неща, има всичката възможност на света да се големее, но не го прави. Говори ни съвсем човешки, всячески се опитва да предизвика дискусия. Сподели какви грешки е правил.

Юлиян е змей. Разбира Oracle database на едно друго ниво. Той е първия Oracle Certified Master в Европа, но отдавна е нещо повече. Той разбира нещата, осъзнава ги, чувства ги и ги усеща. Когато излезе Oracle 11g, Юлиян изнася темата „50 new features in oracle 11g“ на Oracle OpenWorld. Той разказа на света какво му е най-интересно в новата версия. Не някое рекламно лице от Oracle или някой архитект. Юлиян.

Юлиян е баш-DBA на Нокия във Финландия. На последната сбирка на БГПО каза, че те имат над 900 бази. Без да броят тези, който са по-маловажни и се хостват навън.

Юлиян е математик. Завършил е Computer Science в Будапеща, после Математика в Хелзинки. Математиката му е в кръвта. В Банско навлезе малко в темата на Пламен за Exadata и се опита да ни обясни механизма на bloom филтрите. Залата не прояви голяма интерес. Жалко.

Вижте филма за Юлиян и Сабина Дончеви в Другата България на bTV

 Posted by at 14:49