Чухте ли… май някакъв вот имало?

 Общи  Коментарите са изключени за Чухте ли… май някакъв вот имало?
фев. 272009
 

Правителството оцеля при седми вот на недоверие

Това чета в online изданието на вестник СЕГА. Това не е на първа страница, а е петата (!) поред новина за деня в секция „България“. Нарежда се веднага след „София проверява чистотата за конфликт на интереси“. Явно не е най-важното. Просто някакъв си вот.

Ми логично. Вече никой не вярва ни на правителство, ни на опозиция.

И двете страни се надяваха да изкарат дивиденти от този вот. Правителството – чрез отчет на розовите страни на управлението си пред избирателите (Сергей говорил повече от час по време на дебатите). Опозицията – с дребнави и смешни опити да показват зъби.

Сигурно много са се постарали. Там, в парламента. И двете страни са се подготвяли старателно, седмици наред. Управляващите са събирали де що има добри новини: представям си по една тумба чиновници във всяко министерство, които изписват успехите и предават заветната папка един час преди крайния срок на (секретарката на) министъра, за да я даде после той на министър-председателя. Опозицията – обратно, са набирали мощ в хулите си: представям си Костов казва на Абаджиев „остави този компромат, ще го използваме за вота“. Седмици наред кипи излишен труд и се хаби енергията на и без това не-много-енергичните бюрократи.

И всичко това отиде зян. Защото вече никой не ги гледа и слуша.

 Posted by at 16:08