ян. 292010
 

Поздрав за всички защитници на уличните псета:

„Кучета разкъсаха 13 животни в столичния зоопарк“

Да ви питам, сега, „добри“ хора: когато кучетата нападат деца и възрастни, това не ви притеснява чак толкова. А когато нападат животни? Ами сега, кое е по-еко: да защитим псетата да лопатарите?

Уличният добитък, плод на човешкото безхаберие и простотия, не може да бъде оставен да разкъсва каквото си реши. Ако някой иска, да си прибере кучетата в дома си. Ако не – по възможно най-безболезнения начин да минат под ножа. Защото тая гмеж, тия зли зъби и нокти са несъвместими с хуманността. И никой не може да ме убеди, че, разбираш ли, и те душа носят, и те заслужават живот. Вирусите също душа носят. Както и плъховете, и хлебарките.

Единствената файда от уличните кучета е малкото улични котки…

 Posted by at 15:14

Сняг!

 Без категория  Коментарите са изключени за Сняг!
ян. 292010
 

Най-после! От кога го чакам!

Тази година в София имаше само студ, най-много да навали 1-2 пръста сняг. А аз искам да има СНЯГ! Истински, който да направи Големото село бяло, чисто и свежо.

И ето, днес вече има. Доживях! Вярно, само десетина сантиметра, но все е нещо. Успява да покрие сивотата и боклуците. Ах, как ми липсваше снега…

Днес нарочно тръгнах малко по-рано за работа, за да мога да се придвижа с метрото до Ректората и после да походя пеша през парка Заимов. Ах, какво удоволствие изпитах! Тесни не-много-отъпкани пътечки във всички посоки, като разорана целина. Бели дървета. И слънце. Топло време, без вятър… идилия! Прекрасно зимно време за разходка, пък била тя и десетина минути. За малко се почувствах като в на излет планината. Ех, защо парк от Младост до центъра…

Пожелавам на всички ви ужасно много УСМИВКИ и ЛЮБОВ днес, защото си заслужава. Днес никой няма право да е намръщен. Защото денят започва със снежно-слънчева усмивка за целия град!

 Posted by at 11:11