Честита нова година

 Общи  Коментарите са изключени за Честита нова година
дек. 312012
 

Съвсем очаквано GSM мрежата в малкото градче клекна. Приятна изненада е, че все пак данните през 3G си минават без проблеми 🙂

Желая на всички много успешна и усмихната. Дайте тази година да се вземем в ръце и да си оправим държавицата. Всеки като прави по нещо малко всеки ден – ще се получи. Сигурен съм.

 Posted by at 22:36

Хобит: неочаквано пътешествие

 Общи  Коментарите са изключени за Хобит: неочаквано пътешествие
дек. 312012
 

Не мога да го разбера тоя Питър Джаксън. Професор Джон Роналд Руел Толкин е всепризнат разказвач, един от най-великите във фентъзито (според много хора си е направо най-великият). Тоя Джаксън явно има потресаващо самочувствие – мисли, че може да разказва по-добре. Едно е да адаптираш книга за екрана. Ама да си измисляш разни случки, вмъкнати ни в клин, ни в ръкав… Кръпките към сюжета дразнят с безвкусния си напън да направят приказката на екшън.

Както и да е. Филма става, не съжалявам, че го гледах. Е, бих предпочел да се насладя на нормална 2D версия, че два часа и половина с тези ултра неудобни очила ми дойдоха малко вповече. Но ако оставим това настрана, филма е доста красив. Много добре направен. Искрено го препоръчвам на всеки. Дори и на феновете на книгата – все пак си струва. А за тези, които не са чели „Хобит“, ще бъде една прекрасно изживяване, една наслада за душата.

А аз с умерен ужас очаквам да видя какви съчинени любовни истрории и напомпани екшън елементи ще зашие с бели конци Питър Джаксън към следващата част.

 Posted by at 14:25