Пламен Пенчев

 Общи  Коментарите са изключени за Пламен Пенчев
мар. 052009
 

Всъщност аз не го познавам. Разбрах за проблем му от официалния сайт на община Трявна.

Странното е, че аз нямам навика да се включвам в такива инициативи – нито финансово, да не говорим пък с агитация. Но нещо тук ме жегна.

Може би защото човека е планински спасител. Един от тези, които залагат собственият си живот на карта, борят се с тежки условия и на всичко отгоре поемат тонове обиди – за да спасят човешки живот. ПСС е в голяма степен доброволческа организация и не мога да разбера защото по форуми и сайтове има толкова кал по техен адрес. Аз лично познавам планински спасители и дълбоко уважавам техните усилия да запазят живота на (предимно) неразумни люде, които (в обшия случай) дълбоко са надценили своите сили и после смятат, че някой е длъжен да ги спаси. И не че сред ПСС-арите няма и лоши, но все пак…

Може би защото сме на близки като възраст и някак си мога да се поставя на негово място. Младеж, на 33 години, в разцвета на силите си, претърпял инцидент и сега…? А животът е пред него!

Може би защото зад призива не стои някаква кака, която раздава картички, а БЧК и община Трявна. Някак не ми се вярва да е менте.

А може би защото сумата, която е необходима, е толкова постижима – 4 500 долара! Не става дума за десетки и стотици хиляди, а за някакви си седем бона! Но в Трявна заплатите са едни други…

Не знам защо, но реших да помогна. Ако още някой иска да помогне, банковата сметка според tryavna.bg e

Фонд „Милосърдие”
IBAN: BG05STSA93000004959222
BIC: STSABGSF
За Пламен Стоянов Пенчев

(това, което не са написали, но се разбира от BIC кода, е, че става дума за Банка ДСК)

 Posted by at 11:15