мар. 112009
 

Вярвате или не, до сега никога не съм имал кабелна. Някак си все се спасявам с ефирните телевизии и нета. Тази година, обаче, нещата се пообърнаха. Първо, състезанията от Формула1 вече няма да се излъчват по bTV. Това ме накара доста да се замисля дали да не пусна кабелна или сателитна телевизия. До скоро чаках да видя какво чудо на техникате ще пуснат Megalan – подхвърляха, че се очаква да го има към коледа. Но не би. И докато се чудя какво да правя (и се карам на Мегалан за това, че не дават срокове), ми се скапа антената (по-скоро антенния усилвател). И вчера реших – пускам един Булсат.

Дааа… Идеята звучи добре. Обаче реализацията, рабирате ли, е малко… хммм… мудна.

Първо, снощи с много напъни успях да се свържа с оператор на дежурния им телефон, който ми обясни, че при подписване на 18-месечен договор оборудването струва 4.80 лева. Кеф. За инсталация вземат 15 лева – не звучи страшно. Обаче… инсталацията за София и региона става до 30 дни след заявката. 30 дни? Луди ли сте? Ми че аз ще си го инсталирам сам тогава… (си рекох след като Евгений, който си я инсталира сам миналата година, обеща да помага)

Днес реших да отида на място в един от многото им центрове, да поразпитам. Там научих още по-лоши новини. Първото беше, че срока за инсталация е 30 работни дни, т.е. месец и половина. Ужас! Второто е, че ако искам да дам 4.80 за оборудване, техниката всъщност я вземам само под наем. Чудо голямо, и без това ако се откажа след 18 месеца тази техника няма да ми върши никаква работа. Но щом вземам техниката под наем, не може сам да си я инсталирам – трябва да чакам.

Е, добре. Следващата оферта е: давам 68 лева за техника, пак сключвам 18 месечен договор, но след това техниката си е моя. И мога да си я инсталирам сам. Добре, ще ги прежаля 68 лева, дайте ми кашона… Оказа се, че в магазина нямат налични комплекит за включване. Но са им обещали, че до края на другата седмица ще има докарат, най-вероятно (хората в магазина не бяха убедени).

Какво правим в такъв случай? Ами в централата, на 7-ми километър, имало налични. Да отида да си купя от там. Добре, казах си, не ми е много близо, но не е и далче от дома, ще мина някоя вечер, днес-утре… Обаче магазините (включително централата) работят от 9 то 17 часа. Какво е това работно време??? И не, не работят в събота, да не говорим за неделя.

Оказва се, че да станеш абонат на Булсатком си е голямо приключение. Направо се замислям за ITV или някоя кабеларка…

 Posted by at 15:35