мар. 202009
 

Днес в 13:44 часа настъпи астрономическата пролет. И метеорологичната зима, за пореден път:

Снимката е направена в 18:03 часа, т.е. 4 часа и 19 минути след настъпването на пролетта. Предполагам, че утре сутринта снежната покривка ще е по-значителна. Женска им работа 😉

Между другото, обърнете внимание на блока в лявата част на снимката. Поредното доказателство, че „орташката работа не е работа“: няма начин да се постигне по-лош резултат на единица изолация от редуването на изолиран с неизолиран етаж.

 Posted by at 19:22
мар. 202009
 

Развитието след статията Булсатком – искат ли нови абонати?.

И така, подтикнат от части от комаентарите в блога, аз реших да се поинтересувам от кабеларките. В един момент най-интересна ми стана Нет1. Може би и защото получи стабилна подкрепа от един колега, който е с тях и е сушер доволен.

И така картко и супер субективно сравнение:

Брой канали:
И при Булсатком, и при Нет1 са повече от колкото гледам. И в двата случая има пълнеж. И в двата случая има доста неща, които са ми интересни. Примерно при Булсат се бях насочил към пакета “Премиум”, който дава 7 от т.нар. science канали (4 discovery, 2 viasat, NGC, Animal Planet). В схемата на Нет1 отсъства само едното Discovery, и то не най-интересното за мен. Същата е позицията и при спортните и музикалните канали – всичко смислено се припокрива. Всъщност, ако не броим пълнежа, Булсата имат най-голямо преимущество в… кхм… еротичните канали. Но за човек с бърз интернет това не е от голямо значение 🙂

Цена:
Цената при Нет1 е 17.80 (с едногодишен договор), като „броят на включените ТВ приемници не променя месечната такса“. Няма такса за включване. Дo сега не съм плащал нищо, май има и още малко отстъпка ако предплатиш за няколко месеца.
При Булсатком пакета премиум е 15.80 (с 18 месеца договр), но включването на втори телевизор струва 5.80 лева. Така за моите 2 телевизора бих платил 21.60 лв на месец, без да борим цената на оборудването.

Обслужване:
Тъй като не съм бил абонат на Булсатком, а на Нет1 съм такъв само от една седмица, мога да говоря само за първоначалното включване. За Булсатите написах достатъчно тук.
Ето как стоят нещата при Нет1: Обадих им се в четвъртък, в ранния следобед. Попитах какъв е срока за включване. Разпитаха ме къде живея и се оказа, че нямат разположена апаратура в моя вход, но имат до блока. И ме попитаха „Удобно ли е да дойдем да ви свържем утре в 12:30?“. Сравнете това с 30-те работни дни, обещани то Булсат!
За съжаление в петък по обед нямаше никой вкъщи, за това се разбрахме за събота, 14 часа (работна събота). И вярвате или не, момчетата се доставиха в 13:50!

Абе с две думи, доволен съм.

 Posted by at 15:05