OOW 2015

 Общи  Коментарите са изключени за OOW 2015
ное. 232015
 

И тази година успях да се уредя с посещение на Oracle OpenWorld. Но понеже очевидно съм зарязал блогването, вече не съм толкова подготвен да пиша фермани. За това накратко, с цел спомени в бъдещето

Пътуването
И в двете посоки пътувах през Франкфурт, с А380 „Голямото Прасе“. Хубави, предимно скучни полети. И досадни, разбура се – само полета Франкфурт-Сан Франциско е около 11 часа.
Установих че business lounges, в които се бях влюбил при разходката до Монреал, могат да бъдат и не толкова добре обурудвани. Това го установих още на връщане от Монреал, де, когато след доста изнервящ нощен полет имах 9 часа престой в Мюнхен и нямах търпение да подремна. Обаче попаднах на lounge, в който няма условия за подремване – само фотьойлчета и столове.
Както и да е. Поне винаги има хапване на корем и спокойна обстановка.
Тъпото в полета на отиване беше, че из целия самолет непрекъснато кашляха разни хора. То тази година самата конференция е в края на Октомври (а не септември), и предразполага към разболяване. А като има 500 човека затворени в едно относително малко пространство за 11 часа, без никакво проветрение… вирусите това и чакат. И така още на седмия-осмия час усетих как гърлото ми започва да дращи.
Пристигането отвъд голямата вода също беше рутинно. Проверката беше бърза – все пак отивам за четвърти път и винаги съм се прибирал, та не изглеждам като имигрант.

Не-конферентно време
Голямото откритие на тази разходка се нарича Мелатон. Представлява „хранителна добавка“ с 3 мг мелатонин в таблетка и върши чудеса с джет лага. Първите вечери удрях по 2 таблетки (трябва да се понатрупа в организма), после минах на една (както си пише в листовката). Спах много добре всичките нощи. Даже и в полета обратно успях да дремна бая.
Отново си организирах пристигането в петък, така че да имам цяла събота за разходки. Обаче в съботата си бях откровено болен. Не че не се поразходих, ама само в околностите на хотела. А, и до една walgreens, където дадох кум 60-70 долара за хапчета и сиропчета. Да, наистина се чувствах доста зле.
Но всяко чудо за три дни. Около понеделник-вторник вече бях значително по-добре.

Oracle Open Wrold conference
Няма да обяснявам подробно всички лекции, които посетих. За пореден път мога да призова всеки с oracle сърце да посети OOW.
Тази години имаше 2 основни теми. Първата беше новия SPARC M7, супер наточен нов процесор, първия направен от Sun изцяло след като Oracle ги купуват. Не знам кога ще ми падне в ръчичките, но нямам търпение да го разцъкам – примерно под формата на някой Sparc SuperCluster 🙂

Другата тема беше колко добре работи Oracle Database In-Memory (която беше обявена миналата година). Това била най-продаваната опция евър.

Oak Table Wrold conference
И тази година имаше безплатна алтернативна конференция, организирана от големите разбирачи. Всъщност понеделник и вторник бях предимно там.

Extra luggage
За първи път успях да си ползвам големия бонус от FTL – правото на 2 торби с общо 40 кг багаж. Така, де. Само около 5 кила шоколади взех от Girardeli. Плюс всякакви други екстри и подаръци. А, и една тротинетка – спечелих я от томбола. Оказа се доста добра и здрава, децата се изкефиха. А, да не забравяме и няколко бутилки хубаво калифорнийски видно. По принцип съм страшен шувинист на тема червено вино – признавам само българското. Ама така и така съм отишъл, що пък да не взема за масраф… Малко по малко камарата стана доста голяма.
Предвидливо си бях взел втори сак в куфара. Като видях, че тежестта надминава 23 кила, прехвърлих някои неща в него. И добре че направих така. на летището се опитаха да ме карат да доплащам за свъхбагаж въпреки че съм FTL. После като видяха че са две торби ми се извиняваха…

 Posted by at 15:35