мар. 052009
 

Всъщност аз не го познавам. Разбрах за проблем му от официалния сайт на община Трявна.

Странното е, че аз нямам навика да се включвам в такива инициативи – нито финансово, да не говорим пък с агитация. Но нещо тук ме жегна.

Може би защото човека е планински спасител. Един от тези, които залагат собственият си живот на карта, борят се с тежки условия и на всичко отгоре поемат тонове обиди – за да спасят човешки живот. ПСС е в голяма степен доброволческа организация и не мога да разбера защото по форуми и сайтове има толкова кал по техен адрес. Аз лично познавам планински спасители и дълбоко уважавам техните усилия да запазят живота на (предимно) неразумни люде, които (в обшия случай) дълбоко са надценили своите сили и после смятат, че някой е длъжен да ги спаси. И не че сред ПСС-арите няма и лоши, но все пак…

Може би защото сме на близки като възраст и някак си мога да се поставя на негово място. Младеж, на 33 години, в разцвета на силите си, претърпял инцидент и сега…? А животът е пред него!

Може би защото зад призива не стои някаква кака, която раздава картички, а БЧК и община Трявна. Някак не ми се вярва да е менте.

А може би защото сумата, която е необходима, е толкова постижима – 4 500 долара! Не става дума за десетки и стотици хиляди, а за някакви си седем бона! Но в Трявна заплатите са едни други…

Не знам защо, но реших да помогна. Ако още някой иска да помогне, банковата сметка според tryavna.bg e

Фонд „Милосърдие”
IBAN: BG05STSA93000004959222
BIC: STSABGSF
За Пламен Стоянов Пенчев

(това, което не са написали, но се разбира от BIC кода, е, че става дума за Банка ДСК)

 Posted by at 11:15

Sorry, the comment form is closed at this time.