Ново начало

 Без категория
апр. 012009
 

Е, колкото и невероятно да звучи, дойде време и аз да напусна Стемо. Когато постъпих, бях най-младият във фирмата и запазих първенството си почти 2 години. Сега претендирам да съм най-младият, който закръгли 10 години вярна служба.

Напускам фирмата с изключително добри чувства. Защото осъзнавам какво съм получил там. Постъпих преди 10 години (и 3 дни) като едно младо студентче, което не знае какво е таблица – бях никой. Сега напускам като признат в цялата страна (и извън нея) експерт в областта на Oracle, с една пачка световни сертификати и огромен опит – станах Някой. Вярно, заслугата си е моя, но съм имал шанса. Но за това вече писах 🙂

Нямам навик да гледам с носталгия назад. Напускам с очи, вперени в следващото предизвикателство. И все пак някъде в дълбоко прагматичната ми душа нещо си се къса, тихичко и незабележимо. Няма начин. 10 години – това е целият ми трудов стаж. И при това не е малък. Толкова хубави (и някои лоши неща) ми се случиха през това време – и служебни, и лични. Толкова промени в живота ми…
Влюбвах се и се разделях, ожених се и се разведох, и Стемо беше до мен през цялото време.
Станах бакалавър и магистър, трупах звания, титли и сертификати и фирмата ме подкрепяше активно през цялото време.
Изградих много приятелства, изградих си комфортна житейска среда, после зарязах всичко и дойдох в София за да започна личния си живот отначало, и Стемо беше до мен.
Каквито и предизвикателства да съм имал в този може би най-бурен етап от живота ми, винаги съм разчитал на помощ – било от колегите, било от управителите.
А сега напускам.

Защото дойде време да потърся нови предизвикателства. Колкото и да не му се вярва на Petur, не напускам заради ниско заплащане. Не напускам и заради конфликт, съкращение, или някакво друго недоволство.

Не. Аз тръгнах на лов за нови предизвикателства (очаквайте разказ за търсенето).

И така, от днес аз съм служител на по-голяма фирма. Работя в Мобилтел ЕАД. Ще бъда част от екипа на Пламен Зюмбюлев.

Ще бъда DBA на големи системи. Ще се грижа за големи БД, които работят под UNIX и са 24/7.

Ще се докосна… не, ще работя с най-върховните технологии. Например Mtel е единствената фирма в радиус от много стотин километра, която работи с Exadata.

Ще се забавлявам дори с бъдещи технологии – МТел напоследък са тестери на всички големи database продукти на Oracle. Ще бъда част от екипа, който тества Oracle 11g (и го внедри в Production!) докато аз стоях и точех лиги за официалния release.

Ами… похвалих се. Пожелайте ми късмет 🙂

 Posted by at 6:51

  8 Responses to “Ново начало”

 1. късмет! Желая ти много успехи в професионален и личен план!
  🙂

 2. изроТ си ти 🙂

 3. Успех, дано случиш на готини колеги 🙂

 4. da, be.
  bez malko da ti povqrvam 🙂

 5. Пожелавам ти успех!
  Човек прави всичко с добри намерения!

 6. EXADATA може да е ново като технологии, но това че е ново (за земите, които Oracle обитават) не значи че е върхова технология. Хората, измислили SQL-а, правят тази технология от има-нема 30 години. Другата върхова тъпня на Oracle е GRID, което в Oracle не било технология, ами било decision … така че върховите технологии, с които ще се докоснеш може да се окажат PERL/PHP 🙂

 7. Успех, интересни Oracle технологии в ръчичките, и все така готини колеги ти желая!

 8. Късмет и много професионални предизвикателства!

Sorry, the comment form is closed at this time.