апр. 022009
 

Вчера написах, че напускам Стемо и ставам DBA в Мобилтел. Някои хора повярваха, други – не. И едните, и другите имат право 🙂

Почти всичко от вчерашния постинг е вярно. Но в името на първи април написах и една лъжа. Всъщност най-правдоподобното (че ставам DBA) е моята закчака. Длъжността ми е Mediation engineer. В общи линии основното ми задължение ще е да крепя mediation платформата жива. Повече за нея можете да видите в презентацията „All Oracle Features in Action – Mobiltel Mediation Platform“ от есенния семинар на БГПО в Банско.

P.s. Видях, че линка в новия сайт на БГПО е счупен. Може да видите презентацията тук.

 Posted by at 9:13

  8 Responses to “Явор – DBA в Мобилтел? Честит първи април :)”

 1. Честито Явор. Пожелавам ти още повече успехи в новата компания.

 2. Здравей Яворе, честито пожелавам ти да постигнеш нови успехи в Мтел.
  Оф топик: За СТЕМО и аз мога да кажа добри думи, въпреки че прекарах само 2 години ( в сравнение с твоите 10 🙂 ) съм много доволен от наученото. Може би някои бивши колеги си мислят че напуснах заради заплата – ами прави са до 30%, В новата работа научих много нови неща – запознах се с наистина добри .NET програмисти, а мога да кажа, че се сблъсках и с много проблеми в Oracle но за момента всичко е решено успешно :). Надявам се и при нас някой ден да настъпят светли времена – ако внедрим Oracle 11.

 3. Хах, май познах 🙂

  Супер яката фирма Стемо, и нашия човек се маха оттам след 10 години, като не пропуска да каже колко много е научил, колко били готини колегите му, колко била интересна работата му, и прочие шит…само дето напуска. Ирония е слабо казано.

  Иначе жив и здрав, усетил си се. От габровци пара посмъртно не се взема. Виц по темата:

  Едно габровче загубило един лев. Започнало да плаче. Срещнал го друг габровец и запитал:
  – Защо плачеш, детенце?
  – Загубих един лев.
  Габровецът съжалил детето и му дал един лев. Габровчето пак заплакало.
  – Какво има сега? – запитал учуден габровецът.
  – Ако не бях загубил единия лев сега щях да имам два.

 4. Petur, ти май от дума не разбираш. Всеки работи за пари, но не всеки напуска/избира/щастлив е на работното си място заради сумата в края на месеца. Как да ти го кажа по-ясно?

  Всъщност тук (поне като начало) не вземам повече пари, от колкото вземах в Стемо. А и в Стемо, естествено, ми предложиха повишение на заплатата, което не ме спря.

  Освен това, по време на търсенето на нова позиция имах много по-интересни финансови предложения.

  Но избрах МТел за да идвам на работа с кеф. Защото никой не може да ми предложи по-интересна и предизвикателна работа за вършене. Защото на интервютата се убедих, че тук „иновация“ не е просто някаква рекламна думичка. Че интересните неща се случват първо тук. Е, естествено и заплатата е добра 🙂

  Ти сигурно си един много тъжен човек, щом се фокусираш само върху парите. Ти си точно като габровчето, за което пишеш: все искаш още и още. От друга страна може би ти е по-лесно при избор на работа. Гледаш просто сумата, нищо друго. Сумите лесно се сравняват.

 5. Грешно мислиш. Повечето пари не водят до по-тъпа работа. Парите са оценка на това колко си ценен за самата фирма и колко работа им вършиш. Не виждам какво му е лошото да искаш повече. Сега, разбирам да ти дават 10К едните, а другите 11К и да избереш по-интересната работа. Ама ти (не само, честно срещано е) си затънал я в ипотеки, я в заеми, и съм убеден, че караш някоя трошка (или разказваш на хората, че видиш ли с колело е по-добре, щото нали е здравословно :))

  P.S. Стемо са ти предложили малко отгоре, за да останеш. Не ти ли стана малко обидно, че ти предлагат по-добра оферта точно когато реши да напускаш? И после ми разправяй колко са яки..

 6. За съжаление доста хора, като Petur са изпростяли.
  Извода си го вадя не само от глупавия начин на мислене, ами от подигравателния му тон.
  6-7 години съм в Стемо и се изумявам, как знайни и незнайни герои си пишат невероятни глупости.
  Винаги съм смятал, че парите са само една част от това въобще да се чуства човек добре. Даже и сега, в тази криза, нещата пак са си същите.
  И Яворе, като минеш през Бургас, а ти май често го правиш лятото, мини за по една бира.

 7. Petur – От последния ти пост виждам, че или не си навършил 20 или нищо не разбираш от живота.
  Явно човешката психология не ти се отдава. Затова първо опознай човека, за който във всяко твoе изречение няма нещо вярно, и после пиши.

 8. Поздравления за новата работа! Отиваш на много хубаво място.
  Юлиан

Sorry, the comment form is closed at this time.