Не си играем :)

 Без категория
апр. 182009
 

Коментар:

EXADATA може да е ново като технологии, но това че е ново (за земите, които Oracle обитават) не значи че е върхова технология. Хората, измислили SQL-а, правят тази технология от има-нема 30 години. Другата върхова тъпня на Oracle е GRID, което в Oracle не било технология, ами било decision … така че върховите технологии, с които ще се докоснеш може да се окажат PERL/PHP

Вчера дойдоха последните кашони от Exadata-та. Покрай това за пръв път се набутах в сървърното. И се хванах за главата.

Сега, аз не като да не съм виждал сървърни помещения. Като се почне от сървърните стаички на разни агенцийки и фирмички и се стигне до сървърните на банки и министерства (и електронното правителство). Но нищо не ме беше подготвило за влизането в сървърното помещение на Мобилтел.

Как да кажа… бая големичко е 🙂

И вътре има супер много техника. Която е доста подредена: прави редици с ракоре, ракове… При това е мноого трудно да видиш някъде да виси кабел или да зее отворена врата на рак. А най-интересното е, че за разлика от други места, тук всичките машини работят наистина. МТел не е някое министерство, което си купува техника на кило – всичко се следи.

Не мога да обясня колко готино се почувствах. Едно е да знаеш, че си част от нещо голямо. Друго е да го видиш физически, да го пипнеш. В първия момент имах чувството, че ще полетя (и то не заради мощите студени въздушни струи, които излизат от пода).

Между другото, аз наистина вярвам, че Exadata си е интересна/вълнуваща/яка технология към момента. И това, че при нас е втората продадена в света затвърждава мнението ми, че съм на място, в което се докосвам до работя с върхови технологии. ЗА съжаление доста от нещата, с които се забавлявам, са отчайващо конфиденциални и не мога да се нахваля хубаво… 🙂

 Posted by at 13:17

  2 Responses to “Не си играем :)”

  1. Става въпрос за детайлните location записи за следенето на хора чрез GSM. Нещо за което се бори Бого Шопов и редица други блогъри.

    А ти (блогъра) стана част от системата, против която се борят останалите блогъри. Ирония, нали? 🙂

  2. Интересно ако бях почнал работa в internet provider пак ли щях да съм враг.

Sorry, the comment form is closed at this time.