Безплатната реклама

 Без категория
апр. 242009
 

Днес намирам коментар под една от статиите в моя блог:

„Всякакви въпроси и информация за (темата на статията) на http://(адреса на фирмата)

Доста се издразних на подхода. Не знам, може да са добра фирма, да вършат полезна работа. Но този коментар си е 100% спам – и за мен, и за моите читатели. Непоискано търговски съобщение. Поне според мен.

Е, това май е първият случай, в който си позволявам качествена промяна в коментар. Обикновено оправям правописни/печатни грешки или шльокавица. Сега промених изцяло стилистиката на коментара:

Ако някой спам-бот търси e-mail адреси, които да спамва, нека си прибави към списъка (e-mail адреса на фирмата)

Може да изглежда тъпо. Може би просто не съм в настроение за получаване и публикуване на непоискани търговски съобщения. Как мислите, дали съм постъпил безвкусно?

P.S.:
Момчета, оправете си сайта. На нищо не прилича под Opera. Разбирам, че сами сте си го правили (личи си по гордия подпис във футъра), ама поне да го бяхте тествали…

P.P.S.:
Е може ли да започнеш представянето на продукт online с думите:

Уважаеми господа, предлагаме на Вашето внимание разработената, проектираната и произвеждана от нашите партньори … система …

Освен че звучи дърварски за уеб страница, дамите може и да се засегнат.

P.P.P.S.:
Чували ли сте за spell check? Как може да сте представител за „инзточна България“? Не че аз не правя такива (и по-лоши) грешки в блога си, ама поне не се опитвам да продавам нещо с него.

 Posted by at 8:10

  2 Responses to “Безплатната реклама”

  1. Ако проимам блог ще постъпя по следния начин – ще премахна съобщението и ще пиша, че е премахнато заради преобладаващо съдържание на спам (реклама на сайт).

  2. Аааа, твърда тесла за такива… 🙂
    За тяхно добро е – току виж схванали, че подходът им е тъп и отречен отдавна, не води реални клиенти и говори кофти за тях.

Sorry, the comment form is closed at this time.