юли 022009
 

Флейма на сутринта беше хакнатият сайт на Станишев. До преди половин час изглеждаше така:

Народа казва – каквото повикало, такова се обадило. Или ако сееш вятър, ще жънеш буря. Червените направиха една изключително черна предизборна кампания, която надмина дори бълванията на Атака. И двата „запомнящи се“ клипа залагат на разпалване на страхове. А, както казва учителя Йода, Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering“.

Направо съм изненадан колко много се издъниха. В последните години стратегията на БСП беше да се гради младежкото крило на партията, да се привличат младите, които никога не са им били сила. (Всъщност доста добър ход в тази посока е и концерта на Любе, който организират в петък – браво.) Но с тези черни клипове, с които се опитват да наплашат „ядрото“ на електората си – червените бабички – нещата изглеждат съвсем различно. Изобщо не искам да говоря и до колко са истински (как така Костов ще насече „АЕЦ Козлодуй“ с брадва?). Просто самото внушение, което си е доста силно, отблъсква младите.

И ето така се е стигнало до хакването на сайта. Защото без съмнение то е направено от човек, който се е подразнил от огромният негативизъм в кампанията на „социалистите“. Изказванията на хакера са леко крайни, но всъщност казват с народни думи това, което много хора мислят.

Сещам се за малко странна аналогия – изказването на Доган преди десетина дни, което подпали позаспалата предизборна кампания. Доган не излъга, просто каза нещо, което всички знаят, ама не смеят да кажат.

BTW, браво на админите на сайта. Не знам кога е станало deface-ването, но към 9:20 сайта се върна в оригиналният си вид. От това си вадя два извода:
– имали са достатчно пресен бекъп, поздравления
– не са служители в някое министерство (за да вършат работа толкова рано…)

 Posted by at 9:53

  3 Responses to “Каквото повикало…”

  1. Знаел си значи, че ще го хакнат, щом като точно по това време си бил там. Сигурно по информация от първа ръка.

  2. Чакам с нетърпение малко по-интерактивната телевизия, която ще може да се хаква 🙂
    Щото нали се сещаш колко от червените бабички и младите залупени ред-чета висят нонстоп на сайта на Станишев…

Sorry, the comment form is closed at this time.