дек. 062010
 

Дори когато изпращат спам, повечето хора не осъзнават, че само дразнят потенциални клиенти. Напротив, спамерите си мислят, че са открили поредният революционен маркетингов подход, който ще утрои продажбите (най-малко).

Не знам защо, но особено се дразня когато получа спам (говорим за български), който не е изпипан. Върхът на сладоледа беше един мейл от рекламна агенция, написан изцяло на шльокавица. Но днес се паля за друго:

Уважаеми [NAME],

Вие, получава 5% процента отстъпка от …. под форматан купон (номер на купона 2010) при всяка една покупка до края на 2010 година по случай новогодишните празници. Зарадвайте …. за новогидшните празници

Номере на купона 2010

Посетете сайта: …..

С уважение, екип на ….
телефон: ….
сайт: ….

Съгласно ЗЕТ ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение* и съдържа информация за рекламните услуги предлагани от нас.

(многоточията са от мен, нямам намерение да им правя реклама, bold-а – също)
Така. Първо, не се казвам [NAME], това е ясно. Да кажем, че това е някаква техническа грешка – гадно е, но се случва.

Обаче освен този технически дефект, почти всичко е супер некадърно написано. Е добре, как сега да си купя нещо от тях? Дори да забравим, че са спамери (което веднага ме отблъсква, но те не го осъзнават), недоклатеното им писмо не вдъхва професионализъм. Ама никак.

 Posted by at 11:57

  4 Responses to “Не е лесно да си спамер”

  1. Ама наистина ли получаваш такъв спам? Моят отива направо в СПАМ папката и изобщо не си правя труда да чета каквито и да е съобщения от нея. Ако получаваш такъв в основната си поща, може би трябва да си я смениш с по-добра или да вземеш някакви други мерки.

  2. Най-доброто е, че като решиш да отговориш на тия и ги попиташ откъде всъщност са ти набарали е-мейла или не получаваш никакъв отговор или получаваш „Вие сте сте регистрирали на нашия сайт и от там.“(да бе да). Много ми е интересно да разбера колко точно струва един е-мейл в България. Т.е. колко ти искат за да ти дадат списък с 100 000 адреса които да спамиш на воля.

    За щастие обикновено, ако им напишеш, че искаш да спрат да те спамят наистина спират, но никога не си признават откъде купуват е-мейлите.

  3. Да не са го писали на македонски? 🙂

  4. Всъщност, отговора или натискането на бутон отписване е голяма грешка. Така се разбира кой адрес реално се ползва и спама става все повече и повече…

Sorry, the comment form is closed at this time.