Дек. 142006
 

Тези, които ме познават от близо знаят, че житейската ми философия е „Бъди усмихнат!”.
Винаги се опитвам да бъда хубав човек. И вярвам, че „на хубавите хора им се случват хубави неща”. В общи линии майка ми ме е възпитала така, но и съм имал много късмет за да повярвам, че това е истина.
За това във всичко търся добрата страна. Позитивното. И наистина вярвам, че работи. Може би е въпрос на вътрешна нагласа. Може би сега просто съм в момент на възход на късмета. Но наистина го вярвам, от години.
Днес с изненада открих, че това дори е научно доказано. Много се зарадвах на този сайт. Alexander Kjerulf е първият човек, който съм намерил, който вярва в позитивизма като оръжие поне колкото мен. Даже и пари прави от това.
Евала!

 Posted by at 18:50

  One Response to “Be happy”

  1. За позитивизма съм съгласен, но как да тълкуваме тогава израза „Why bad shit happens to good people?“ (чуто от някакъв филм)? Може би се дължи на замърсена с песимизъм аура… А темата е доста развита от някакъв туп, който казва: „Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!“, не помня имена на американци от 30-те 😛
    Аз поне, смятам че Тери Пратчет е прав, като казва (за Двуцветко) че безрезервната вяра в добрия изход от всяка ситуация толкова силно стъписва опасностите, че те подвиват опашка и се махат 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.