ян. 082008
 

От вчера имам нет и вкъщи. Искам да похваля Мегалан – моят доставчик.

Решението да си пуснем нет зрее от миналата година, но окончателно се реших през изминалият мързелив уикенд, в които малко свързаност би ми дошла добре. Вчера сутринта си пуснах заявка за включване през сайта им. Погледнах си часовника – 9:01. Записах си и телефона им, ако не ми се обадят до ден-два – да давам зор. Надявах се всичко да стане до края на седмицата.

Какъв ти ден-два, каква седмица? В 9:24 ми звъннаха да ме питат дали ще има някой вкъщи към 12 часа! За щастие имаше кой да ги посрещне. И наистина, към 12 часа са дошли едни учтиви момчета и са пуснали един хубав дълъг кабел. Всичко към 3 часа и половина, от пускането на заявката (през сайта им!) до свързването.

Вечерта се заех да се радвам на новият си придобитък. За теста избрах нещо познато – Oracle database 11g for Windows x64. Хем не го бях свалял, хем е нещо голямо (1.7 GB), хем е от стабилен сайт и е international. По договор имам скорост от 10 Mbit international и 20 Mbit BG. Нормално е това да са максимални скорости и към 20:00-20:30 бих се радвал и на 1 Mbit (колкото получават добрите фенове на БТК ADSL).

Нищо подобно! Закачих се към сайта на Oracle с FlashGet и за 26 минути изтеглих всичките 1.7 GB, като скоростта се колебаеше от 1.10 до 1.15 MByte/s – т.е. целите 10 Mbit, при това в 20:30 часа вечерта.

Направо съм възхитен! Евала, момчета!

 Posted by at 9:42

  One Response to “Мегалан”

  1. Аз също съм абонат на Мегалан от няколко дена. Това с включването за 3 часа според мен се дължи по-скоро на моментната ангажираност на служителите им. При мен това се случи за 3 дена. Може би в по-натоварени моменти може да отнеме и седмица, но това не ми пречи да съм супер доволен от услугите им.
    Много добро впечатление ми направиха момчетата, които опъваха кабела, както и касиерката. Бяха много отзивчиви и експедитивни. Личи си, че държат на клиентите си.

Sorry, the comment form is closed at this time.