фев. 172008
 

Косово обяви независимост и… Не съм политически анализатор. Аз съм телевизионен зрител 🙂

Нова телевизия реагираха веднага. Били са подготвени. Пуснаха извънредно издание на новините, включиха пратеници от Косово и Сърбия, след това търкулнаха разни подготвени материали. ББТ също реагираха бързо, но те освен новини други не дават.

Канал 1 и БТВ още чакат. Може пък и да не е толкова важно, че на стотина километра от нас възниква нова държава.

 Posted by at 18:08

  2 Responses to “Кой реагира най-бързо?”

  1. Освен че е важно, е и страшно. Понякога, макар и рядко, родилните мъки водят до смърт. Не ми е съвсем ясна тезата и каузата на косоварите, но определено не всичко е чисто и справедливо. Нямам това чувство на споделена радост, което бих очаквал да получа, ако един подтиснат народ развее най-накрая заслужено знамето на свободата си. Някак си ми излиза в главата аналогията с кукувицата, която снася в чуждо гнездо, и нейните пиленца в последствие изхвърлят малките на гостоприемника. А и на знамето им има пиле…

  2. Ами не е чиста, логично. Разни хора искат да са независими, да управляват държава и да няма по-голям шеф. Имаме голям опит тук, колко лесно народа се поддава на внушения.
    Реално косоварите едва ли се чувстват много зле сега, не по-зле от колкото когато станат „свободни“. Нормалният косовски албанец няма да получи нищо от тази свобода, освен (не малко, да), идеята че е малко по-свободен. Въпреки че пак го управляват по същия начин, но – други хора.
    Но аз смятам, че никой няма полза от размирици. Оптимист съм – няма страшно. Дори и да има малко идиотщини, едва ли ще прелеят извън границите на страната.

Sorry, the comment form is closed at this time.