авг. 142008
 

Снощи дребният, но храбър „БАТЕ“ – Борисов посрами Левски на собствения им стадион.

Първо искам да кажа, че съм върл цесекар. Цесекар в червата, както се казва. Честно казано докато гледах мача се смях на безумните пропуски на Левски. Особено на „великия“ Гонзо, който не се запомни с нищо друго, освен с пропиляната дузпа.

Но не мога да отрека, че Левски бяха значително по-добрия отбор на терена. Просто толкова карък няма на света! Направо им скриха топката. БАТЕ минаха центъра само 2 пъти и това е (но вкараха). Левски имат ужасно много пропуснати положения. Просто не заслужаваха да загубят. Но отново се потвърди правилото „като не вкараш – ще ти вкарат“.

Чудно ми е защо днес токова хора се нахвърлят върху Левски като лешояди на мърша. Всеки може да се спъне.

И тук е започва да говори цесекарската ми душа.

Някой просто се спъват по-често.

Все пак Левски не заслужаваха да играят този мач. Този мач си беше за нас.

Но, от прагматична гледна точка, се радвам, че не го играхме ние. Защото ЦСКА не е отбора, който спечели с 16 точки преднина. Този отбор Лупи го продаде. Съсипа го и го разпродаде като катастрофирала кола на части. Ама без да я чака да катастрофира. Така че няма какво да се пени – ясно е, че който и фен на ЦСКА да го срещне по улиците, ще го заплюе въпреки мазните му приказки.

Сега ЦСКА е един отбор, който евентуално може да стане добър в бъдеще време. Така че… по добре Левски да берат срама, докато ние събираме сили.

Още: Играчите на Левски, колкото и да са смешни, не заслужаваха да загубят. Но Батков си го заслужи. Такъв идиотизъм като уволнението на Мъри може да бъде надминат само от назначаването на Вили Вуцов за треньор на голям отбор. Просто нямаше начин той да се справи, колкото и „роднинска“ подкрепа да има. Много забавен (за всички цесекари) е и безкрайния шлагер „Гонзо“. Старата песен на стар глас. Голяма звезда, ейй… Предната нощ гледахме падащи звезди в небето, и ето, една от тях паднала и на Герена. Ха-ха-ха.

Та така… нека Левски да берат европейския срам. Те са свикнали.

А всички ние, фенове на български отбори, ще берем общия срам от това, че нямаме достоен представител в Европа. Може би Литекс ще направи нещо. Другите отбори са супер зле. И не заради феновете – те са страстни. Не и заради футболистите и треньорите – те толкова си могат. Българския футбол е супер зле защото се управлява така.

 Posted by at 10:33

  One Response to “Напънала се планината и родила мишка”

  1. здрасти Яворе , аз пък да ти кажа само се смях.. и то от сърце! 🙂 Не че злорадствам, просто отношението ми към фк левски е малко по специално .. . Не подкрепям виждането „Българи сме , трябва всички да подкрепяме българските отбори .. “ (или поне не изцяло), някакси не мога, отвътре не ми идва ! А и как да мога след като ми трябва само да чуя 2-3 просташки изказвания на Батков по повод ЦСКА .. или на някои друг там и .. то си остава. А да не забравяме , че Батков бе може би инициатора за съсипването на ЦСКА . Да ти кажа честно на реванша маи пак ще стискам палци за БАТЕ .. по-добре те, отколкото отново да гледаме спектакъла наречен ..“17 мига от есента“ 🙂 Всичко добро от мен !

Sorry, the comment form is closed at this time.