авг. 102009
 

Лятото е в разгара си, и ако искам то да свърши, то е само за да дойде по-скоро есенния семинар на БГПО. А той е толкова далече…

Преглед на имената от супер-ранно-предварителния списък тук показва стабилно присъствие на хард-лайнери (за какъвто се имам и аз). Но този път едно име направо ме втрещи: Anjo Kolk, Owner, Miracle Benelux, Oracle – Google integration.

Anjo Kolk! Човекът, който измисли YAPP и показа на света как трявба да се гони performance в Oracle! Неговият YAPP метод (Yet Another Performance Profiling Method) е една от основните разлики межу Oracle и другите СУБД.

Anjo е работил 16 години в Oracle, при това доста време в Oracle Server Performance Group. Между другото, в Oracle той е работил и по интеграцията на БД с големи ISV като Amdocs (примерно) и е ходил при много телеком клиенти като NTT Docomo (примерно) 🙂 . След като напуска Oracle, Anjo работи в Precise Software, Veritas Software и Symanctec, а напоследък си е сам шеф в Miracle Benelux, където, предполагам, другарува с Mogens Nørgaard. Покрай другото Anjo (заедно Mogens Nørgaard и други добри хора) е и един от основателите на The Oak Table Network.

 Posted by at 16:59

Sorry, the comment form is closed at this time.