юни 222007
 

С нарастване популярността на блога ми (поне 8 души го четат със сигурност 😉 ) спама става все по-дразнещ. По принцип, за да се покаже някой коментар по дадена статия трябва да съм одобрил името и email-а на подателя. Така че спам видимо не се промъква. Но на ден се налага да изтривам между 5-6 и 20 спам коментара, пълни с линкове за „чиип виагра“, „найс буубс“, „фрий рингтоунс“ и т.н. (пиша ги на кирилица за да не ги индексира google).

Днес вече ми писна. Аз днес хич не съм в настроение, защото от 1 седмица не съм се наспивал, а се случи и един гадост с един сървър. Така че реших да подема война срещу спама! Веднага си харесах един плъгин: Spam Karma. И понеже съм настроен войнствено, му сложих драконовски мерки срещу линковете в коментарите – при наличие на повече от 1 линк в някой коментар, направо да го трепе без да пита. Освен това има още петнайсетина параметъра, които следи (макар и с по-малко карма за тях). Ако кармата мине под -20, предлага картинка за да разбере дали коментара се поства автоматично или от човек.

Надявам се да помогне. Ако има някакви проблеми с коментарите (не се появява коментара, нещо гърми, държи се странно) – моля пишете ми на mail-а.

 Posted by at 10:32

  2 Responses to “Spam Karma”

  1. Работи! Вече 3 дни без спам съобщения. Нито едно! 🙂

  2. Направо се родих! За 10 дена само 1 спам съобщение, a и то в последствие бе изловено с малко донастройка. Велико!

Sorry, the comment form is closed at this time.