Честит първи сняг, Fogville

 Без категория
дек. 202006
 

Времето най-после се усети, че всъщност сме в края на Декември. Може би и аз съм помогнал малко, защото вчера пообиколих и накупих коледни подаръци. Още не съм приключил с всичките, но повечето са осигурени.
Btw, има много теми по въпроса с коледните подаръци. Аз винаги се затруднявам, защото не обичам да подарявам глупости. А в моето семейство си е стабилна традиция и няма начин да пропусна някого, защото не мога да измисля нищо подходящо. Е, за сега все успявам да се справя, но някои (пример – баща ми) винаги са си драматични и ги мисля до последният момент.
Друг труден за тази година е подаръкът за любимата. Благодаря на Надя, която така прилежно обясни какво НЕ трябва да се подарява. Но това, всъщност, само отежнява положението, което и без това е усложнено от ограниченията, които съм си наложил – примерно, да не е нещо стресиращо скъпо, за да не се почувства неудобно. Но да не бъде някаква глупост, защото не обичам „да отбивам номера”. И да не е това, да не е онова… Май ще обикалям до края на седмицата с надеждата, че някъде ще видя нещо и ще реша: това е!
🙂
Като цяло, обаче, след като накупих достатъчно подаръци вчера, се почувствах доста по-добре. Защото, каквото и да си говорим, традицията си е задължаваща. Трябва да взема по нещо за всеки. А не искам да е „колкото да не е без нищо”. За това ми олекна – един вид, отхвърлил съм голяма част от тази трудна и отговорна работа.
А колко приятно е чувството да подаряваш! И как се кефя като се съберем и всеки отваря подаръците! Толкова ми е приятен момента в който грейват очите на хората, за които съм подготвил подаръци… Просто с нетърпение очаквам да видя приятното изражение на всеки един. Не че не се радвам и на подаръците, които получавам аз – не ме разбирайте погрешно. Но чувството, което получавам, когато съм уцелил нещо; когато съм подарил подарък, на който човека се радва… Страхотно е. Струва си дългата и мъчителна подготовка.

21.12.2006:
Вече съм готов с всички подаръци. Вчера се случи точно това – обикалях, докато не видях Нещо 🙂

 Posted by at 10:57

Sorry, the comment form is closed at this time.