юли 252008
 

Една част то търсенията, които попадат в моя блог, са свързани със статията ми за хотел „Веника”. За това мисля да споделя и мнението ми за хотел „.КОМ” в Албена, където прекарах 9 дни в разпускане след изпита.

Плюсове:
Прекрасен басейн. Всъщност каскада от басейни. Можеш да си избираш дълбочина от 5 см до метър и половина. Много ми хареса. Всъщност край басейните прекарахме повечето време от почивката, защото И все още много се спича от море
– Много добър ресторант. Все пак става дума за all inclusive. Но въпреки това на всяко ядене има много голямо разнообразие. Повечето неща са изключително добре приготвени (поне за ястия, приготвени в казан). А когато не е време за закуска/обяд/вечеря, на бара край басейна има сладолед на корем, пържени картофи, печени наденички и някакви смотани, но засищащи пици.
Добър анимационен екип. Мисля че са 3 момчета и 3 момичета, които въпреки че изглеждат още ученици, си знаят работата. Вярно, бюджета им е забележимо мизерен, но с това което имат, се справят много добре.

Минуси
Няма климатици в стаите. Ако се паднеш в някоя по-слънчева, настава голяма жега. За сметка на това във фоайето на рецепцията поддържат твърде студено.
Интернета е кофти. На сайта им пише „В стаите, фоайето, ресторанта и около басейна има пьлен WiFi достъп”. Е, не е уточнено, че този WiFi достъп е само с карти от 7 лв за час до 20 лв за 5 часа. Което си е кожодерско. Все пак интернета е доста евтин ресурс в наши дни и някак си се бях заблудил, че хотел, който се казва “.com” има free hotspot. Блаженни са вярващите. Но хайде, ще си плащам… Опа, нова изненада. WiFi в стаята ми няма, край басейна я хване – я не. Всъщност достъпа е стабилен само във фоайето на рецепцията.
– В хотела не се престарават с обслужването. Има едни такива дежурни, уморени учтиви усмивки. Но когато имаш нужда от нещо, трябва доста да натискаш, за да пробиеш рутината. Конкретния пример – имах проблем със слушалката на душа (разместено гумено уплътнение, оправя се с една отвертка за 5 минути). Но нали съм на хотел, няма да си го оправям сам. Казах на рецепцията една сутрин преди да излезем, отговориха ми, че ще го оправят. Не го оправиха. Казах им втори път на втория ден – пак не го оправиха. Казах им трети път на третия ден – смениха цялата слушалка. Поне да ми бяха казали още първия път „водопроводчика идва след 2 дни, тогава ще го погледнем”. А те – не, Усмихват се, „да, ще го оправим”, и толкова.
Шум. Поради липсата на климатик, вратата на терасата я държахме постоянно отворена, да влиза свеж въздух. И тук става интересно. Ако стаята ти се падне от към басейна/бара/”амфитеатъра”, нямаш шанс за тиха почивка следобед или вечер. Ако имаш късмета да се паднеш от другата страна, се оказваш на 20 метра от някакъв път, предполагам за Обзор (хотела е точно на края на комплекса), и ти бръмчат колите.

***

Ще отида ли пак в този хотел? Не знам. Плюсовете са много силни. Минусите… ядват се, освен липсата на климатик. А цената в този хотел е сравнително ниска, понеже е три звезди. Ако можеше да оправят поне един от минусите, който и да е… 🙂

 Posted by at 13:04

  4 Responses to “Хотел „.com”, Албена”

  1. Интересен пост. Една поправка – Обзор е много далеч от Албена. Може би става дума за Балчик?

  2. Докато търсих почивка в Албена попаднах на този пост. Някой има ли по – прясна представа дали хотелите в Албена 2011 са на ниво? Това че няма интернет достъп за хотел с името .КОМ наистина е смайваща маркетинг. Иначе пътя май отива към Обзор наистина, като преди да се излезе на междуградския път имаше едно кръгово, ако не се лъжа. Готин пост, който е полезен въпреки че вече гони 3 години.

  3. Много се чудех на хората които почиват в Албена, миналта година ми се отдаде възможност и бях там в хотел Нона…. на първа линия на плажа……. и си мислех…ей сега оцелих 10-ка…. да ама не…Петко Бучаров………. Храна под всякаква критика……за стаиите не искам да говоря…….обслужване изобщо нямаше……… целият комплекс не е за мен………. много спокойно,,,,,…. много комунистическо…… ама много………не мерси….тази година в Гърция

  4. Това „много спокойно… много комунистическо…“ е плюс за доста хора. Не всеки се кефи на презастроени курорти с бумтящи дискотеки на всеки ъгъл. Албена е по-скоро място за семейства с деца и други застаряващи индивиди. Не е най-купонджийската дестинация.
    А за храната, стаите и обслужването в Нона не знам нищо. Ако наистина са зле… ами жалко на записалите се.

Sorry, the comment form is closed at this time.