юли 142008
 

Dear Yavor,

Congratulations! on the successful completion of the Oracle DBA 10g Certified Master practicum.

You are now a member of an elite group of Oracle professionals…

Е, получих вече и тази титла: Oracle Certified Master. Това Master аз си го превеждам като „баш майстор”. Или, както биха казали преди няколко века: Уста Явор Тревненски

Длъжен съм да благодаря на много хора. Първо искам да благодаря на Боби. Тя ме подкрепяше през всичкото време по всевъзможни начини. Осигуряваше ми, до колкото е възможно, условия да си уча спокойно вкъщи. Трябва да благодаря и на Веско и Станко, за служебната и другарска подкрепа. Дължа благодарности и на Борис Гюров, който удари мощно рамо с навременни и правилни курсове. За OCM е необходимо присъствие на поне 2 Advanced Oracle курса, а такива се намират трудно в България.

За самия изпит няма право да говоря. Но мога да кажа, че не беше лесно и да се запиша на изпита. Четири месеца си писах ежедневно с разни хора от Oracle Bulgaria, Serbia, Romania, UK, US, Netherlands… Бях многократно препращан от този на онзи, от един отдел на друг. Истинско ходене по мъките. Но всичко е добре, когато свършва добре.

Сега… може би още не мога да осъзная мащаба на това, което съм преодолял. 4 месеца бях фокусиран върху това единствено изпитание. 4 месеца не съм сядал да прочета някоя интересна книжка, да разцъкам някоя игрица. Домашният ми компютър е вируално сървърно помещение, с над 10 тестови сървъра. Чувствах се гузен дори ако седна да почета някое списание вместо да уча. Бях обсебен (благодаря, Боби, че ме изтърпя).

И изведнъж – край. Готово, стана. Свърши се големия напън.

Сега съм като държан на въже. В момента съм на почивка в Албена. Снощи четох едно готино фентъзи до 2 часа. Заредил съм една торба филми в лаптопа. И все още превключвам трудно на свободен режим.

Но ще свикна.

 Posted by at 16:13

  9 Responses to “Баш майстор”

  1. Аll work and no play makes Yavor a dull boy 🙂

  2. Еми хайде честито баш майсторе! Добре дошъл в клуба. Интересно тази година колко ли OCM-а ще съберат на БГПО 😀

  3. честито и от мен! жив и здрав и още много успехи 🙂

  4. Честито Явор. Да си жив и здрав и много професионални успехи.

  5. Желаю успехов и в дальнейшем!

  6. Честито! Много успехи, малко работа и много пари

  7. ти си утепал рибата бре! от препатили знам, че тва не е никак лесно за вземане…

  8. […] се запознах с него лятото, когато ходих на изпит в Холандия – Harald беше proctor на изпита. Той ни гледаше да не […]

Sorry, the comment form is closed at this time.