Ное. 202008
 

Гледах, сравнявах, избирах гуми за колелото… И на края се оказа, че Continental Montain King 2.4 просто няма в България. Може да го има по разни сайтове и онлайн магазини, но като отидеш на място, или се обадиш, за да поръчаш… ами… то сега… нямаме я. На края звънях и на Веломяния, които хич не са ми наблизо, но са официалния вносител на Continental. И те я нямат. Може ли да си вносител на гуми и да не заредиш преди зимния сезон? Отделно се оказа, че половината магазини, показани на сайта на Веломания изобщо не продават Continental.

В крайна сметка с тъга на сърцето реших, че няма какво да избирам – отивам при Дженко и ми слага каквото има в наличност. И така, доста депресиран от налитащия през уикенда сняг направих глупост – сложих си Downhill гума отпред.

Сега имам невероятно стабилна, устойчива, здрава и т.н. гума на предното колело – Michelin DH24

Michelin dh24

Само дето е безумно голяма и тежка – 2.5“, 1300 грама. Ужасно е! Сигурно ще свикна, но сега ми е тъжно. Иначе гумата е много качествена и хубава, ама за downhill…

Е, надявам се за зимата да се окаже много удачен избор.

Edit – 22.11.2008: Наистина е добра за сняг. За разлика от заданта, която сложих.

 Posted by at 23:44

  4 Responses to “На село е така…”

  1. Аз и зимата и лятото карам с Schwalbe Land Cruiser – евтини са, много добър баланс, страхотно сцепление на сух път, off-road също, на мокро и сняг се държат прилично (но определено не са предназначение за мокри условия), puncture protection (над 7’000 km ги карам, един-единствен пробив имам), и струваха около 20 лв. (във Веломания).

    Не ги препоръчвам за мокро и зимно време, по принцип – но мисля, че именно Schwalbe имат много добри гуми за всякакви сезони и терени, Marathon серията им, например, е много добра, и до около 50 лв. можеш да намериш гуми, които на мокро ще се държат много добре – разрови и сайта на Schwalbe…

    HTS? 🙂

  2. Явор, защо не си купи гуми от чужди онлайн магазини? Там няма начин да нямат наличност 🙂

  3. Твърде късно се сетих за гуми – в сряда, когато прогнозите за уикенда вече започваха да стават зловещи. Няма време да чакам доставка.

Sorry, the comment form is closed at this time.