Дек. 172008
 

Аз не съм кулинар, за това не поствам рецепти в блога си. За това пък Боби е способна на чудеса в кухнята. Жалко, че няма блог. Още помня как спаси един мой провал само с една сметана.

Вчера следобед ме ръчкаше да си кажа какво ми се яде за вечеря. Аз по принцип не уважавам манджи без мръвка, но обикновено предпочитам пилешкото. Вчера, обаче, ми се дояде свинско и направих кратък рисърч в гугъл. Избрах си нещо на пръв поглед не-много-сложно, но пък интересно: Свинско с кисело мляко. Да, точно така, не е грешка – слага се кисело мляко, а не кисело зеле. Боби веднага се нави и го сготви.

След това начало на статията няма нужда да пиша колко прекрасно се беше получило. Но тук идва момента да напомня колко е тъжно, че тя няма блог (поне кулинарен). Защото както и подозирах, не се стърпя и мод-на рецептата по странен начин. Примерно настърга вътре някакъв корен, който ми замириса на лимон (после каза, че било пресен джинджифил). Не знам дали не е слагала и нещо друго.

И сега… няма как да кажа, че рецептата тук е добра или лоша. Мога само да се хваля, а вие можете да ми завиждате колкото си искате. Защото наистина беше чудесно.

п.п. Разбрах, че е сложила и малко захар за да не стане много кисело от доматите и млякото.

 Posted by at 12:37

  One Response to “Свинско с кисело… мляко”

  1. Тази рецепта ми е позната. Можете дори да опитвате нови и нови разновидности. Например: тя става и с пилешко. И още: можете да добавите малко пушено сирене; можете да добавите и синьо сирене. Все по- сдобре и по- добре става.

Sorry, the comment form is closed at this time.