фев. 092009
 

Санитар сервира
Карантия с бира
Бъбрек по хайдушки
Дроб със люти чушки

От една седмица любимото ни място за похапване в обедната почивка е стола на болница Токуда. Намира се само на 5 минути пеша от офиса и (Х минути докато изчакаш да дойде асансьора и да те качи до 9 етаж). Столчето е хубаво, просторно и светло. Това, че са се сетили да го направят на предпоследния етаж, а не в мазата, е страхотна идея. Понеже заема почти цяло крило, има прозорци отвсякъде и можеш с кеф да гледаш на едната страна Витоша, а на другата – Стара планина.

Манджите също са добри, макар и леко безсолни. Порциите не са малки, яденето е разнообразно и добре приготвено. Всеки четвъртък има по едно японско ястие (миналата седмица имаше кацудон). Доста вкусно, макар и в изпълнение за стол. Но за 5 лева – толкова.

Да, и цените са супер поносими. Едно ястие е около 3 лева (само японското беше 5.20). За около 6 лева можеш да хапнеш супа, манджа и десерт. Това вече е трудно постижимо в София, поне в околностите на нашия офис. А като прибавим и размера на порциите, офертата става много добра.

Но най-много ми харесва салатения бар. Вземаш си една купа и пълниш вътре колкото събере – домати, краставици, марули, нещо като макарони, шунка, кашкавал, сирене, маслини, кис. краставички, царевица, грах и още разни неща, плюс сосове. Малката купа (която хич не е малка) е 3 лева, без значение какво си сложил. Голямата не знам, защото тя не е за сам човек 🙂

Но не знам защо всеки път като тръгнем на там се сещам за песента „Стара градска морга“ на Джендема 🙂

 Posted by at 14:13

Sorry, the comment form is closed at this time.