мар. 112009
 

Вярвате или не, до сега никога не съм имал кабелна. Някак си все се спасявам с ефирните телевизии и нета. Тази година, обаче, нещата се пообърнаха. Първо, състезанията от Формула1 вече няма да се излъчват по bTV. Това ме накара доста да се замисля дали да не пусна кабелна или сателитна телевизия. До скоро чаках да видя какво чудо на техникате ще пуснат Megalan – подхвърляха, че се очаква да го има към коледа. Но не би. И докато се чудя какво да правя (и се карам на Мегалан за това, че не дават срокове), ми се скапа антената (по-скоро антенния усилвател). И вчера реших – пускам един Булсат.

Дааа… Идеята звучи добре. Обаче реализацията, рабирате ли, е малко… хммм… мудна.

Първо, снощи с много напъни успях да се свържа с оператор на дежурния им телефон, който ми обясни, че при подписване на 18-месечен договор оборудването струва 4.80 лева. Кеф. За инсталация вземат 15 лева – не звучи страшно. Обаче… инсталацията за София и региона става до 30 дни след заявката. 30 дни? Луди ли сте? Ми че аз ще си го инсталирам сам тогава… (си рекох след като Евгений, който си я инсталира сам миналата година, обеща да помага)

Днес реших да отида на място в един от многото им центрове, да поразпитам. Там научих още по-лоши новини. Първото беше, че срока за инсталация е 30 работни дни, т.е. месец и половина. Ужас! Второто е, че ако искам да дам 4.80 за оборудване, техниката всъщност я вземам само под наем. Чудо голямо, и без това ако се откажа след 18 месеца тази техника няма да ми върши никаква работа. Но щом вземам техниката под наем, не може сам да си я инсталирам – трябва да чакам.

Е, добре. Следващата оферта е: давам 68 лева за техника, пак сключвам 18 месечен договор, но след това техниката си е моя. И мога да си я инсталирам сам. Добре, ще ги прежаля 68 лева, дайте ми кашона… Оказа се, че в магазина нямат налични комплекит за включване. Но са им обещали, че до края на другата седмица ще има докарат, най-вероятно (хората в магазина не бяха убедени).

Какво правим в такъв случай? Ами в централата, на 7-ми километър, имало налични. Да отида да си купя от там. Добре, казах си, не ми е много близо, но не е и далче от дома, ще мина някоя вечер, днес-утре… Обаче магазините (включително централата) работят от 9 то 17 часа. Какво е това работно време??? И не, не работят в събота, да не говорим за неделя.

Оказва се, че да станеш абонат на Булсатком си е голямо приключение. Направо се замислям за ITV или някоя кабеларка…

 Posted by at 15:35

  9 Responses to “Булсатком – искат ли нови абонати?”

 1. Ако това ще те успокои – Формула 1 и тази година ще върви по бТВ – просто ТВ7, които имат правата нямат национално покритие и са стигнали до този компромис.

 2. хехехе, на мен като ми казаха 30-45 дни им казах да вървят на майната и си извиках добрите стари еврокомци, много е гадно защото всеки като реши да си включи „кабелна“ иска веднага, убиват целия кеф с тези 30 дни, а най-тъпото е че единствено графика им е изместен с 30 дни, т.е. имат само едни 30 дни да наваксат и после пак да си работят по стандартния начин както и сега

 3. Ами страннен избор…. Има кабеларки, които вършат същаъа, че и по-добра работа. А иначе Булсатком, просто не ги коментирам.

 4. Tedi е права. Поразпитах колегите и се насочих към Нет1:
  – каналите им не са по-малко
  – колегите ми ги хвалят като обслужване
  – включването е безплатно
  – можеш да си включиш повече от един телевизор без да плащаш нищо допълнително
  – месечния абонамент е аналогичен
  Обадих се. Оказа се, че имат кабел до моя блок, но не и до моя вход. За това имат възможност да дойдат да ме свържат чак утре на обяд 🙂
  Абе изобщо чудя се защо се засилих към тоя Булсатком

 5. Ха Ха сателитната тв няма аналог с никакви кабеларки е тем подобни арки. Нищо лично но най добрия вариант си е сателитната тв но със собствено оборудване. Така не си зависим от абсолютно никой – И може да си гледаш формулата не по един а по няколко канала даже-въпрос на гледна точка и избор. По кабелната даден канал може и да го спрат за неопределено време и никой не го е еня че ти примерно само него гледаш -най малкото пък ще ти даде обяснение защо е така! -Най много да смотоляви нещо и това е. При сателитното(собствено) оборудване не е така -тука НИКОГА няма да останеш „НА СУХО“ дето има една приказака. Да излиза по скъпичко около 400лв но стечение на времето се избива всичко -личен опит!

 6. Най- краткият виц бил този: „Евреин- миньор.“ А какво ще кажете за този: „Българин- бизнесмен“?

 7. @rosko: Пич, ти може да си навит да дадеш 400 лева и, по-важното, една каручка от личното си време, за да гледаш Формула1 по 4 канала едновременно. Аз, обаче, до вчера бях на ефирни телевизии и най-важното за мен е да си получа телевизията без забавявния, без проблеми и по възможност без да се занимавам с нея. TV as a service, нещо такова.
  Абе въпрос на приоритети 🙂
  Аз ще се задоволя да гледам формулата само по една телевизия. Ти колко стотин канала гледаш всъщност? (не колко имаш, а колко гледаш)

 8. […] Развитието след статията Булсатком – искат ли нови абонати?. […]

 9. Булсатком се пооядоха! Служителките им са с ниска квалификация и трудно комуникативни. Сроковете за заявена услуга са разтеглени до безобразие. Изключват абонати за 1-2 дни закъснение и след плащане на таксата им трябва 12 часа за включване! Много ми се иска да си разчистя сметките с тях за натрупаните обиди! Няма да се учудя ако някой разярен клиент му избият клапаните и прати част от тях в космоса…

Sorry, the comment form is closed at this time.