мар. 202009
 

Развитието след статията Булсатком – искат ли нови абонати?.

И така, подтикнат от части от комаентарите в блога, аз реших да се поинтересувам от кабеларките. В един момент най-интересна ми стана Нет1. Може би и защото получи стабилна подкрепа от един колега, който е с тях и е сушер доволен.

И така картко и супер субективно сравнение:

Брой канали:
И при Булсатком, и при Нет1 са повече от колкото гледам. И в двата случая има пълнеж. И в двата случая има доста неща, които са ми интересни. Примерно при Булсат се бях насочил към пакета “Премиум”, който дава 7 от т.нар. science канали (4 discovery, 2 viasat, NGC, Animal Planet). В схемата на Нет1 отсъства само едното Discovery, и то не най-интересното за мен. Същата е позицията и при спортните и музикалните канали – всичко смислено се припокрива. Всъщност, ако не броим пълнежа, Булсата имат най-голямо преимущество в… кхм… еротичните канали. Но за човек с бърз интернет това не е от голямо значение 🙂

Цена:
Цената при Нет1 е 17.80 (с едногодишен договор), като „броят на включените ТВ приемници не променя месечната такса“. Няма такса за включване. Дo сега не съм плащал нищо, май има и още малко отстъпка ако предплатиш за няколко месеца.
При Булсатком пакета премиум е 15.80 (с 18 месеца договр), но включването на втори телевизор струва 5.80 лева. Така за моите 2 телевизора бих платил 21.60 лв на месец, без да борим цената на оборудването.

Обслужване:
Тъй като не съм бил абонат на Булсатком, а на Нет1 съм такъв само от една седмица, мога да говоря само за първоначалното включване. За Булсатите написах достатъчно тук.
Ето как стоят нещата при Нет1: Обадих им се в четвъртък, в ранния следобед. Попитах какъв е срока за включване. Разпитаха ме къде живея и се оказа, че нямат разположена апаратура в моя вход, но имат до блока. И ме попитаха „Удобно ли е да дойдем да ви свържем утре в 12:30?“. Сравнете това с 30-те работни дни, обещани то Булсат!
За съжаление в петък по обед нямаше никой вкъщи, за това се разбрахме за събота, 14 часа (работна събота). И вярвате или не, момчетата се доставиха в 13:50!

Абе с две думи, доволен съм.

 Posted by at 15:05

  6 Responses to “Нет1 – искат ли нови абонати?”

 1. Имат ли EPG Нет1 и какви са приемниците?

 2. Не знам, на мен ми влиза прост коаксиален кабел в простия CRT телевизор. Т.е. няма някакъв специален приемник, поне при мен.

  Между другото тоя телевизор съвсем закономерно оцеля при един обир на квартирата ми преди 2-3 години. Никой не би могъл да го отмъкне – все пак става дума за 29“ CRT (-:

 3. Лично предпочитам сателитната телевизия, ама какво да правиш с тия срокове дето са ти казала те разбирам.
  Иначе можеше да си намериш оборудване на момента. Говоря не за това което продават в магазините на Булсат, защото поне по времето когато аз си купувах, то приличаше на китайски боклук. После взимаш една Irdeto карта (при мен се получи така че ходих чак до Перник за нея, ама сега ги има във всеки техен офис) и си ти човека.
  Както и да е това, дано да нямаш проблеми с кабеларката.

 4. […] 10th, 2010 by yavor Цък: Щастлив и доволен абонат на Нет1 – вече повече от година. Обаче имам чувството, че вече сме им много (абонатите) […]

 5. Колкото са им повече абонатите, толкова по-добре! От година съм на НЕТ 1 и до сега не съм имал проблем, да не говорим, че като качество на обслужване и любезност на операторите им нямат равни. Просто явно имат добър мениджмънт, който инвестира в обучение на персонал. Та, като имат повече абонати и мрежата им ще се разширява. Дано да успеят да задържат качеството си, че повечето БГ фирми такмо създадат нещо добро и после го окепазят!

 6. Доста държат на качеството. Поне с такова впечатление съм останал. Сравнено с 2009 нещата доста са се променили. Покритието е все по-голямо, а оптиката им стига до входа. Нета хвърчи. Телевизия не гледам толкова много. Свекървата обикновено гледа, като дойде да гледа малкия. Не се е оплакала, значи е ок. Иначе нямаше да пропусне шанса.

Sorry, the comment form is closed at this time.