Дек. 152009
 

В събота вечерта бях на коледно парти на софийската секция на съюза на зъболекарите. Всъщност, колкото и ужасно стресиращо да звучи, това да си в едно помещение със 100-200 зъболекари хич не е страшно. Ако мога да използвам този израз: и те са хора, и те душа носят 😉

Огромни поздравления: цялата вечер (или поне до полунощ, когато си тръгнах), не пуснаха никаква чалга. Браво!

Ужасното е друго. Мероприятието беше в един от ресторантите на парк-хотел „Москва“. Нали се сещате – хотела е кръстен на руската столица Москва. А миналата седмица доста се шуми за Русия и по-точно за град Перм. Там, предната събота вечер, в пожар в дискотека загинаха над 140 души. Причината за огромния брой жертви: недостъпни аварийни изходи.

Изглежда, обаче, в нашият си парк-хотел Москва пожарната безопасност не е първа грижа. Това, което ме наведе на тази мисъл, е следното:

На снимката вижда е авариен изход (точно до „дансинга“ в ресторанта) – добре преграден с маси и столове. Така де, това е най-подходящото място да се захвърлят излишните мебели. Да не дава господ да се наложи използването му.

Някой има ли идея дали при забелязване на такава нередност мога да се обърна към някоя институция? Към някой, който ще де вдигне в събота вечер да установи нарушението, да им тресне един як акт, че да се замислят следващият път?

 Posted by at 12:38

  2 Responses to “Лоши мисли”

  1. Ами най-добре е на пожарната.
    Другите са инспекцията по труда /защото това е опасно и за работещите/.
    Надолу по редицата са Гражданска защита, но не очаквай много от тях.
    После са телевизията и вестниците.

  2. http://www.nspbzn.mvr.bg/Rabota_s_grajdani/Red_podavane/default.htm – хей тук са телефоните за сигнали на пожарникарите 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.