Понеделник

 Без категория
окт. 042011
 

Събудих се смачкан.

Нещо се опитва да ме гази – някаква настинка или нещо по-гадно. Не е много добра идея, особено на 12000 км от дома. За сега се държа, ама и времето не помага много – студено, смръщено, и цял следобед вали – слабо, но гадно.

Взех си един горещ душ. Тук душа се управлява доста не-икономично: има само един „кран“, който при леко завъртане пуска студена вода. После добавя топлата и въртиш докато ти хареса (примерно четвърт оборот). Няма вариант за усилване/намаляне на дебита – плющи си и т’ва е.

(Ето обещаната снимка от хотела: така изглежда моята стая)

Хапнах continental breakfast и изпих първия за деня чай. Помотах се малко и тръгнах към Мъскони (така се произнасяло Moscone). За днес си бях харесал толкова сесии, че трябваше да се раздвоя и разтроя. Всъщност в един момент има 98 (!!!) паралелни сесии.

По пътя станах свидетел на любопитна гледка. Едно от нещата, с които е известен Сан Франциско са т.нар. cable cars, или трамваи, които неуморно катерят баирите. Така и не се бях замислял как обръщат. А то ставало ръчно – пристигна на една хоризонтална платформа, „ватмана“ слиза и буквално го изтиква да застане към обратната релса. Платформата е дървена, но явно лагерува аксиално върху добре смазан механизъм:

Започнах с „Think Outside Your Interconnect“ When Optimizing Your Oracle RAC Environment. Оказа се същия индиец, който вчера говореше неподготвен за Result cache – май спомена че е шеф на индийската юзър група. Ами какво да кажа, има много опит (каза, че е деплойнал над 100 клъстера, най-големия е 12 нода), ама има някой пропуски в основните термини. сподели неща от опит, полезни, ама и разни глупости наговори.

След това отидох на Successful Oracle Database 10.2 to 11.2 Migration with Oracle RAT – съвместна сесия на двама ДиБиЕй-и от CERN и Product Manager Director-а на RAT в Oracle (RAT -Real Application Testing, a.k.a. capture/replay). Надявах се след индийския диалект да има нещо по-лесно за слушане, но не би – тежък френаски и още по-тежък ъъъъ…. примерно чешки? (Katarzyna Dziedziniewicz-Wojcik). А, да, и пак индийски – директора от Oracle се казва Prabhaker Gongloor. Обаче хората си знаеха материята. Споделиха някой мотики, които ако знаех преди 2 месеца, щях да постъпя по друг начин. Най-много се зарадвах, че има решение за един мой проблем, който Прабхакер обеща да ми изпрати. Да видим дали ще ме огрее, де. Че то на конференции лесно се обещава.

Знаете ли как се изхранват десетки хиляди хора за два часа? Всъщност да кажа, че има обяд за участниците. При регистрацията ти дават купончета, по едно за всеки ден (old scool, yea!). Та така, по обед около всички сгради, в които има лекции, се появяват едни хора с високи пръти, на които има табли LUNCH. Разположени са през няколко метра, така че просто трябва да ги следваш. Обяда е в ултра-огромни едни палатки, заемащи цяла голяма улица. Има избор от 2-3 вида сандвичи, по един на човек, с малко салатка и това е. Масите сигурно стигат за не повече от 1000 човека, но няма всички да обядват едновременно, я! Пък и околните паркове, градини, конферентни коридори и дори зали също стават за ядене на сандвич. Както и мноооогото exibition halls на кой ли не – включително NG:

А това е транспорта до по-големите хотели:

Има 5 различни линии, които тръгват от Moscone West. Така и не знам коя минава покрай моя.

Така де. Следобед минах на вълна Golden Gate. Първо слушах GoldenGate: Customer Panel: Achieving Zero-Downtime Upgrades and Migrations – много стреснат лектор, ама наистина го е направил и сподели как става. Е, поне по-едрите детайли. Тази сесия беше в хотел InterContinental – зала InterContinental Ballroom B. Да не се бърка със зала Ballroom B в същия хотел, което е два етажа по-ниско и там си говорят за PeopleSoft. Ако не е ясно, разликата е в името – едната зала има името на хотела в началото. Яко, а?

После слушах пак клиентска история за нещо направено с Golden Gate: Active/Active в Thomson-Reuters. Фразата на деня: our application is designed for active/active from the beginning, so we do not have conflicts. Късметлии.

Замисляли ли сте се колко товар може да понесе един ескалатор? Доста:

След това се засилих към хотел Marriott Marquis за Deep Dive into Oracle GoldenGate 11g. Кой да предположи, че за hands-on lab трябва да се запишеш предварително? Тръгнах да влизам и ми казаха „Не сте в списъка, трябва да почакате да се освободи място“. Погледнах тълпата чакащи – петнайсетина човека – и реших, че няма да го бъде. Изтичах бързо до Moscone South, където слушах за хубавите нови фичури на 11g, които го правят много бърз. Фичури, фичури, ама повечето бяха опции. Абе рекламно се оказа.

Стига токова. Тръгнах си, търсейки аптека. Намерих, ама пусто, няма вътре нищо познато. Даже взех да търся по етикетите познати съставки – примерно парацетамол – ама нъц. На края взех някакви бонбони за смучене, които обещават да съкратят времето на настинката на половина. Да видим. Взех и едно шише витамин Ц. И чайове, и така.

Ресторанта с американска хране беше пълен, така че ядох италианска. И това приключва понеделника. Ще отхвърля малко работа и отивам да спя.

Приятен вторник!

P.S. Срещнах Jonathan Lewis и си поговорихме малко. Прекрасно е да слушаш британски английски! за съжаление той няма лекции тая седмица

 Posted by at 7:34

  One Response to “Понеделник”

  1. Не каза дали виждаш реките от Java developer-и по улиците (Java One би трябвало да се провежда паралелно с OOW)

Sorry, the comment form is closed at this time.