май 182007
 

Blind Guardian

Снощи ходих на концертa на Blind Guardian в София. На билета пише „19 часа”. Ние пристигнахме към 19:30 и към 20:00 влязохме. Не си спомням да съм виждал толкова много дългокоси метъли на едно място!

Евала правя на организаторите, всичко беше много добре организирано. Пускаха по 5-6 човека, за да може вътре да ни проверят добре и спокойно. Опашките (2), бавно и полека влязоха до към 20:30. Нямаше подгряващи групи – може би финансово би било проблем, защото Blind Guardian нямат чак толкова много фенове. Не знам дали в залата имаше и 2000 – 3000 души. Но викахме като цял стадион!

Guardian излязоха на сцената към 20:50. Още в началото забиха супер яко. Още в началото лъсна и един проблем с озвучението – гласа на вокалиста се губеше при по-здрава жица на баса. Но през повече време беше ОК.

Мога да кажа, че просто СЕ РАЗМАЗАХМЕ. Hansi Kürsch играеше добре с публиката. Ние му отвръщахме с мощен рев между песните и здраво припяване на някои парчета. Свириха неща и от новия албум, и от старите, но златно. Към 22:00 часа казаха „стига толкова” за първи път, угасиха всякакво осветление и се скриха зад сцената. В продължение на 5-10 минути публиката ревеше с пълно гърло „Guardian! Guardian! Guardian!” След това групата излезе и заби 3 от най-железните си парчета – първото не го помня, второто беше култовата “Bard Song” с акустични китари и на края счупиха с “Mirror, mirror”.

Днес нямам глас и врата ми е схванат. Петъчния масаж ще ми дойде добре 🙂

 Posted by at 11:33

  3 Responses to “Blind Guardian”

 1. Имаше подгряващи, Velvet Project, но точно заради бавното пропускане от страна на охраната ги пропуснах и аз.

  Ето повече информация за концерта на сайта на Про-РОК. http://www.pro-rock.net/direct.php?nid=3797

  Иначе такава публика на концерт не съм виждал! Лудница! Само звукът да беше малко по-добре. За коя да е друга група лошият звук се преживява. За Гардиън половината въздействие се губи в размазаните китари и загубеният вокал.

 2. Даа… как можах да забравя. Великата „Imaginations from the Other Side“ започна финала 🙂

 3. Как можахте да се размажете за толкова кратко време 🙂 майтапя се, ама наистина имах чувството че тъкмо започна и свърши – толкова дълго съм искала да ида на концерт на Гардиан, че тези има-няма два часа хич не ми стигнаха 😀
  Надявам се да дойдат пак!
  Атмосферата беше невиждана!

Sorry, the comment form is closed at this time.