май 292007
 

Днес ходих на Oracle Technology Day в зала „Мусала” на хотел „Хилтън”. Не искам да обсъждам лекциите, за мен си беше доста рекламно, но имаше 2 интересни включвания.

Това, за което искам да напиша, е наличието на толкова много хора, които не знаят, не осъзнават или не разбират – елементарната проява на уважение: да изключиш звука на GSM-а си когато влезеш на такова място. Не разбирам толкова ли е трудно? Все пак там сме хора от IT бранша (или мениджъри, но пак свързани с IT). Нима има някой, който не може да се справи с тази сложна задачка? Или има някой, който за първи път стъпва на такова събитие?

Не вярвам.

Просто въпрос на възпитание. А това да ти се раздрънчи телефона по средата ан лекцията е много дразнещо. Още по-весело е ако 2 минути ровиш в чантата си за да го намериш и да го спреш. Върха на простотията беше, когато един отговори на позвъняването и си проведе разговора.

Представете си обстановката: в залата имаше около 60 човека, т.е. не е огромна зала. Лектора говори нещо. Поредния телефон зазвънява, човека бръква в джоба и… „Ало… Да, кажи…”. А в залата е тихо и всички го чуват. Селяния.

А иначе сигурно е интелигентен човек.

Друг случай: поредния телефон звъни. На човека, седнал до мен. Той става и излиза да си проведе разговора. Хайде, да кажем, забравил да изключи звука. Връща се след малко. Няма и пет минути и отново – дрън, дрън, дрън.

Моля ви, хора, изключвайте си звука на GSM! На лекция, на кино, на театър, на семинар… Всички сме важни, всички сме търсене и не можем да си изключим телефона. Да не изпуснем важно обаждане. Но поне звука…

 Posted by at 16:03

  One Response to “Въпрос на възпитание”

  1. Тиза „болест“ май няма да се излекува лесно, винаги се намира някой които не знае за скритата функция на телефона си да не звъни.
    Организаторите от своя страна се опитват да ни подсетят за това – в началото бяха табели, сега подчти на всяко такова събитие го казват, но пак има хора за които това не важи … както каза възпитание.

    Аз писах 😉
    Ники

Sorry, the comment form is closed at this time.