Нова играчка

 Без категория
окт. 102007
 

P1i
Казват, че мъжете никога не порастват – само играчките им стават по-скъпи.

И аз така, винаги се радвам на новите си играчки. Вчера си купих една такава – GSM Sony Ericsson P1i. Много приятно телефонче. Няма нужда да правя ревю – из нета има доста. Само ще кажа, че си има всичко – голям телевизор, QWERTY клавиатура, радио, аудио/видео плеър, 3G, 3.2 мегапиксела камера (бих го взел и без нея, ако ми отстъпят от цената 😉 ), много памет, всякаква свързаност (usb/infrared/bluetooth/wireless), разпознаване на ръкопис (на латиница, естествено) и каквито искаш приложения, защото е с ОС (Symbian). В кутията има и някакъв смешен bluetooth GPS, който едва ли ще ползвам някога.

Първите ми впечатления са много позитивни. И съвсем естествено – имам си нова играчка. Малко ми е тъжно, че софтуера за връзка с PC е само за Windwos. Срамота. За да го подкарам поне като файлов сторижд под Linux трябва да правя някакви еквилибристики с пачване и прекомпилиране на а ядрото, което де факто означава, че не печели. Ако можеше да работи и другия софтуер, а не само да го виждам като сторидж… Всъщност от както съм под Linux все повече неща ме дразнят като липса на поддръжка out-of-the-box – даже подкарването на bluetooth си е приключение.

Много ми допада business card scaner-а: снимаш визитка с камерата и то разпознава каквото успее. Много добре се справя ако му свикнеш – важното е да стане хубава снимката. Естествено, работи само на визитки на латиница.

И така, жив и здрав да ми е и да не забива много.

 Posted by at 13:23

  9 Responses to “Нова играчка”

 1. Честито! А сега задължителното:

  Инсталирай му Линукс!!! 🙂

 2. И аз го взех. Не подценявай GPS модула. Пуснах го с TomTom и работи перфектно. Ако се интересуваш, драсни и ще ти помогна с работеща версия на TomTom.

 3. аз си го купих това чудо на техниката ама не можах да му намеря работеща версия на tomtom. Ако може да ми кажете или да ми пратите работеща версия на програмата плс!!!
  e-mail: az_t@mail.bg
  мерси

 4. […] сутрин хубавата ми играчка ме […]

 5. […] дънки. На кртъста му в калъфче дискретно си работи P1i. От ухото му стърчи Bluetrek Skin. Покачен така на покрива, […]

 6. […] купих резервна батерия за една от играчките си. Става дума за оригинална батерия на Sony Ericsson: BST-40, […]

 7. […] Или как с триста зора успях да си преинсталирам firmware на моя Sony Ericsson P1i. […]

 8. Zdraveite,mnogo vi molia kagete ot kude da nameria tomtom,probvah niakolko ,no ne trugvat…pls

 9. И аз на свой ред ще почерпя за една работеща версия на TomTom + карта на БГ. Благодаря!

Sorry, the comment form is closed at this time.