Как да стенеш голям

 Без категория
май 132008
 

Tom Kyte е един от светилата на Oracle. Един от най-големите и отворени специалисти по Оracle database. Член (един от основателите) на Oak Table Network. Работи с продуктите на Oracle от над 20 години (от версия 5), работи в Oracle Corp. от около 15 години (от версия 7) и се е издигнал до вицепрезидент.

Въпреки че е много важна клечка, ежедневието му е много отворено – от години поддържа сайта Ask Tom, на който всеки може да зададе въпрос и да получи изчерпателен отговор лично от Том. Напоследък обръща много повече внимание на блога си. Посотоянно обикаля и изнася презентации, които са интересни и полезни (а не рекламни, каквото се очаква да изнася един вицепрезидент на Oracle). Пише много полезни книги, като „Expert Oracle Database Architecture: 9i and 10g Programming Techniques and Solutions„, Effective Oracle by Design, култовата „Expert One on One Oracle“ и други.

Как е стигнал до тук? Прочетете в този постинг на блога му. Кратко, ясно и искрено. Не спирай да търсиш възможности. Действай. Рискувай, заставай на пътя на живота – така най-често ще хващаш шанса. Може и да си много добър, но ако стоиш и чакаш някой да те намери, да те издигне… малко вероятно.

 Posted by at 9:52

Sorry, the comment form is closed at this time.