авг. 062008
 

Някакъв български сайт измислил как да изкърти пари от нещастието на шофьори и пешеходци и смъква по 5 лева за 10 дребни стикерчета, дето сигурно му идват под левче за производство. То поне да бяха направили сайт като хората, с някакви материали, които да образоват провинилите се шофьори. Ама не – само 3 странички с по 20 думи кръст + една смотана форма за поръчка.

Гледам, разни хора се радват на брилянтната идея. Която си върви от около година, ама явно сега успяха да я поразработят да стане известна. И се леят едни тежки думи: „аз вече съм въоръжен със стикери, сега ще видите вие”. Има ги и стандартните заплахи за ключове, пирони, спукани гуми и т.н.

Пич, личи ти, че не караш кола. Или поне не редовно. Покарай половин година ежедневно от Младост до центъра (където да си намериш ПРАВИЛНО място за паркиране) и пак пиши, а? Щото е много лесно да прецакваш чуждото имущество с твоите „благородни“ лепенки и да ревеш „Ааа, всичките шофьори са паплач, цървули ниедни, аз ще ги накажа“.

С просташки заплахи БЕЗ реални решения – няма как да се реши един проблем.

(Същата боза е с ограниченията за скорост. Път-слънце, видимост – 2 километра. И изведнъж – ограничение 60 (или дори 40) км/ч, щото някой байчо решил да си направи там бензиностанция без да инвестира в забавителни и ускорителни ленти. И естествено, че катаджиите там ще вардят. Защото пътя позволява да си караш и със 100, без да създаваш опасност за който и да е.

Естествено, че като има такива дебилски ограничения, никой няма да ги спазва.)

Готов съм да си плащам кеш за паркомясто пред офиса, НО НЯМА ТАКИВА! Опитвам се да паркирам кадърно, оставям около метър, ама 2 метра просто НЯМА КАК. А и ти какво, хоро ли ще играеш, че искаш 2 метра? Една детска количка е не повече от 80 см. Ако трябва да се разминат две колички – ми ще се разминат между две коли.

Необходимо е да има компромиси от двете страни. Иначе няма как да стане.

Признавам, има и идиоти. Има и такива, на които АЗ бих лепнал такива лепенки. Но ако започнеш да лепиш такива бози на всеки, койот не е оставил 2 метра за едно хорце… Абе ако те хвана да ми лепиш такива лепенки ще ти ги завра там, където слънце не огрява.

 Posted by at 13:55

  38 Responses to “Лепенки за идиоти”

 1. Еми Бро – няма да караш кола. Ще си ползваш градския транспорт като мен. Или ще караш колело. Или ще си наемеш гараж около офиса. Варианти много – желание малко.

 2. – Градски транспорт – Писах, че съм готов да плащам, но си има граници. Примерно не съм готов да платя 1 час и 10 минути от личното си време, във всяка посока, за удоволствието да ползвам градски транспорт. Директен транспорт нямам, трябва да се прекачвам. Не искам да засягам темата за „пълнотата“ на 88 сутрин.
  – колело – реално съм се замислил, и даже от другата седмица мисля да го пробвам този вариант. Но той не е винаги удачен. Понякога трябва да съм официален, друг път времето е смотано.
  – гараж – да, ако имаше достатъчно гаражи… Ама няма. Никакви. Пък, както казах, готов съм да плащам до някъде. Ако ми поискат 100 евро на месец, няма да стане

 3. Е бро – аз моите гаражи и двата ги намерих за по 1 ден – търсене, обаждане, оглед. Само договора оформяхме на следващия ден. И струват наполовина на тия 100 евро.
  А за градския транспорт – 15 минути по-рано ставане чудеса вършат. Пък и можеш да си почетеш книжка, например…

 4. Не си прав – лепенката нищо не поврежда на колата, само напомня, че не си сам на пътя. Аз самия ползвам лепенките на fame, които са малко по-възпитани и единственото, което им трябва е малко вода, за да се махнат напълно. Това е далеч по неразрушително от надраскване с ключ, спадане/рязане на гуми и т.н. нали ?

 5. Виждал съм лепенки за неправилно паркиране, които се лепят на предното стъкло и се махат доста трудно. Представям си какво може да стане ако една такава се залепи върху боята. Може да стане МНОГО неприятно. За това недоволствам срещу този подход – защото разни дребни хорица, които НЕ МОГАТ да оценят щетата, която ще нанесат (защото нямат кола), започват да раздават правосъдие

 6. Както казваш, нещата са двустранни. Ако повече хора ползват градски транспорт, ще има по-малко коли по пътя => по-малко задръствания => градския транспорт ще е по-редовен 🙂

  Аз абсолютно не виждам смисъла да се набиеш сутринта в задръстванията (респективно и на връщане), като четенето на книжка и слушането на музика в автобуса е доста по-полезно и приятно 🙂

 7. Чакай бе Яворе – тротоарите са за пешеходци. То все едно аз да изсипя 2 тона въглища пред входната ти врата на етажа в блока и ти като ми потърсиш сметка да ти кажа – бе нали съм ти оставил 80 см пътечка да минаваш – ти к’во – хоро ли искаш да играеш тука?

 8. iffi, Панев, явно не пътувате с 88. Който може да чете книжка там, евала му казвам.
  Като пуснат метрото до Младост, ще тръгна с него. Ти не остана – още 5-6 години и е готово. Но до тогава…

 9. Нема да прокопсаме… Тъй да знаете! 🙂

  Аз дори и да имам кола, пак смятам, че е лудост да се навреш в центъра през деня в работен ден. Това ще означава, че или ще ми се наложи да плащам за синята зона (тъпо!), или ще се наложи да спра на някой тротоар, накриво, подпрял стената или друга кола, и така да преча на пешеходците (пак тъпо!), или и двете нещо едновременно – плащам за Синята зона и съм спрял кофти на тротоара!

  За какво ми е това?

  А дали 1 метър е достатъчно за всички? А какво ще кажеш за хилядите шофьори, оставили под 30 сантиметра? А под 10 сантиметра? Може би те не заслужават тези лепенки или пък по някой и друг камък по стъклото? 😉

  Нека засегнем и времето: да се твърди, че с личния автомобил се пести време през деня, сутрин и вечер в час пик, е много смешно!

  Автомобилът е един от най-бавните начини на придвижване в София! Метрото и велосипедът са най-бързите. Ходенето пеша в центъра е най-бързо (може би освен колелото). Не ми ги продавайте тия евтините, колко е бързо и удобно с кола – виждал съм задръствания от Плиска до Орлов Мост, и автомобилите се движат с нещо като 5 км в час, или стоят на едно място! Бързо, ама друг път! И това не е изключение, това е правило!

  Колите пречат на хората в София, отдавна не им помагат. Освен шум, замърсяване, трупове на хора и животни, и отнето свободно пространство по тротоарите и улиците именно от тези, на които се подиграваш („майките с колички“, „пешеходците“ и т.н., на които им бил „достатъчен цял метър“), автомобилът в София в момента не носи нищо друго. Освен престиж на собственика, разбира се, и фалшивото чувство за „удобно и приятно отивам на работа и се връщам, като „пестя“ време и сили“ – без да си дава сметка за всички вреди, които нанася… директно и индиректно.

  Да, знам. Собствениците на коли, които искат да ги карат в града, който и без това е пренаселен, няма да се откажат лесно. Ще се носят доказателства от 39 земи в 40-та, за да покажат, че без кола не може, че тя пести време, че не те мокри, докато вали, и т.н. Именно затова в нормалните градове, където положението става нетърпимо, проблемите се решават лесно:

  – центърът се затваря за автомобили,
  – и/или влизането в центъра става срещу сериозна сума – примерно, 20 или повече евро на ден, само за да се влезе в него,
  – построяват се паркинги около широкия център,
  – правят се стотици километри велоалеи, подобрява се градският транспорт И се ограничава с всички възможни средства възможността за карането и паркирането на автомобили около центъра на града,
  – резултати? въздъхут става по-чист, хиляди хора карат колело, хората стават по-усмихнати, градът става по-тих и зелен!

  🙂

 10. Тротоарите са за хората – да. А аз колата ще си я прибера в джоба и готово, понеже НЯМА къде.
  Имаше къде да спирам до преди 2 месеца, но забутаната уличка с полянки от двете страни се превърна в булевард и сега 100 коли, които спираха там, отиват… къде? НЯМА как да изчезнат, нали сте съгласни?

 11. Мишел, статистиката показва, че по моя маршрут с кола е почти 2 пъти по-бързо. Автобуса не минава по „задни“ улички, и много спира.

 12. Както съм писал по-горе, готов съм да се движа и по друг начин. Но не и ако си жертвам от личното време.
  Точно за това сега обмислям сериозно самоубийствената идея да идвам на работа с велосипед.

 13. Ами хубаво тогава – след като колите НЯМА как да изчезнат – да изчезнат майките с количките и прочие пешеходна сволоч!

 14. 1. Между другото, аз работя в „широкия център“. Така че построяването на паркинги тук ме устройва идеално.
  2. И наистина, когато ходя по центъра, всячески се опитвам да се избегна автомобила. Обикновено ходя с трамвай и после пеша.

 15. Абе аз идвах от нас до Младост 4 с велосипед и не умрях…

 16. Панев,
  @13 – Не, няма как да изчезнат, нито автомобилите, нито пешеходците. За това призовавам за въздържание от крайни действия. За разбирателство докато трае адски бавното разширяване на ресурса (паркоместата – кога за последно е построен голяма паркинг?). Повярвай, и мен не ме кефи да спирам на тротоара.
  @15 – Често ли го минаваш? Аз мислех, че е всеки ден, и мислех да те разпитам за безопасен маршрут. Щото аз не мога от раз да се уредя с велосипед/каска/броня като тези, които ти си накупил…

 17. Вторник, четвъртък и петък. В понеделник и сряда имам ангажимент преди работа и ми е невъзможно да ходя с велосипед, за това тогава ползвах градския транспорт.

 18. btw – за протокола – от нас до БПС (Бизнес Парк София) с AM-а го вземах за 30 минути спокойно каране с цел минимално потене. С DHX-а (и с него съм идвал) го вземах за около 45 – пак спокойно каране с бутане в един участък (и за около 15 на връщане 😀 ). Всичкото това с каска и раница с лаптоп + аксесоари, дънки, колан, тениска и бельо за преобличане в офиса.

 19. Това го коментирах и аз с различни хора, които познавам(за стикерите). Това не е начин да се реши проблемът с паркирането. Имам кола, ходя пеш на работа поради тази причина(липсата на място за паркиране), „бутам“ и детска количка(с която трудно минавам на някой места поради идиотски паркирали хора), обаче не стикерите ще решат проблема(нито спадане/пукане на гуми, драскане с ключ и т.н.). Че като ми лепнеш стикер какво правиш? Нищо. И аз бих наврял нейде стикера на тоя дето ми лепне такъв! Без да се замисля! Не на шофьорите трябва да лепите стикери, а не тези, които трябва да строят паркинги!

 20. Краси – все друг ни е виновен на нас, нали?

 21. Не трябва да се строят паркинги, трябва да се строят велоалеи! Пак ни е объркано мисленето… 🙁

 22. Странно, но ми се струва, че изключваш възможността някой да е паркирал като идиот. Аз определено ако имах стикери под ръка бих окрасил всичките джипове спрели на местата за инвалиди на на паркинга на софийското летище. Прав си, че не трябва да се лепят стикери. В един по-добър свят паркиралите като идиоти, трябва да получат глоба и съответно намаляване на точките.
  Според мене си има начини да паркираш неправилно и без да се налага да паркираш като идиот. Надали някой ще ти лепне стикер ако не си оставил два метра отстояние от другата кола, или дори и да си оставил място колкото двама да се разминат(без детски колички), но ако си паркираш джипа с номер СО9999ОС на място за инвалиди пред болницата определено си си го заслужил.
  Иначе ми се ще даже да има и стикери „Караш като идиот“ и машина дето автоматично ги лепи на всички дето изпреварват колоната от дясно и после се нареждат за ляв завой отпред.
  Определено си има индивиди, които си заслужават стикера. И докато не се подбри положението (а то трудно ще се подобри като никой не спазва правилата), ще трябва да си пресмятаме и махането на стикери към подръжката на колата.

 23. Michel, ако се кандидатираш за кмет, обещавам да гласувам за теб и да помагам активно в предизборната кампания 🙂

 24. Първо – лепенките се слагат по стъклата.
  Второ – работят. Около блока някакъв чичка със смешен джип се опита на два пъти да го паркира напряко на тротоара, за да е на сянка ( като никой не можеше да мине ). Два стикера – на предното стъкло и на шофьорското стъкло, и сега си спира съвсем прилично.
  Освен това голяма част сте много отворени със „навирането намкъдеси“, а задавали ли сте си въпроса какво ще стане, ако тоя със стикера е по-страшен от вас, м ? Да не говорим, че „саморазправа“ се третира от закона, а „лепене на стикер“ – не.
  Аз също карам кола, и също паркирам. Обаче няма никакво извинение за паркиране, при което пречиш на някой – било на пешеходци, било то на друга/и кола/и. „Няма къде“ и „няма начин“ са само оправдания на хора, които ги мързи да помислят и да потърсят по-добро решение.

 25. 6 пише:
  малко коли по пътя => по-малко задръствания => градския транспорт ще е по-редовен (???)
  Според мен този алгоритъм е напълно сбъркан, защото:
  1. транспортът става по-редовен, по-уютен, по-поносим и чак тогава идва 2. „по-малко коли по пътя => по-малко задръствания“.
  Със стикери или без, колите няма да намалеят, докато метрото не опаше цяла София – е, ще почакаме 20-30-40 години…

 26. А със стикерите върви ли упътване, в което да пише, че се лепят по стъклото? Щото всякакви пехливани се уреждат с тях и може да не са зпознати много точно с тази тънкост от употребата им…

 27. @rraycheva, замисли се как градския транспорт може да е редовен в 5километрово задръстване? Когато разни идиоти се бутат в BUS лентите или по-лошото, когато няма BUS ленти? Когато трябва от Плиска например да стигнеш до НДК и задръстването започва от колелото на 4ти километър как точно се очаква автобусите да минават по разписание?

 28. Към автора на темата, от автора на кампанията „…като идиот“, поздрави.

  Благодаря за коментарите, макар да са предимно с негативен знак. Държа да отбележа следното:

  1. Активен шофьор съм (35,000 км за последните 2 години, за преди това не мога да кажа точно, понеже съм сменял колите редовно).

  2. Никого не заплашвам и няма нищо просташко в това да оприличиш нечие поведение по някакъв начин. Аз не казвам, че си идиот, а че паркираш като такъв. Разликата нали я виждаш?

  3. Никъде по сайта не съм писал, че трябва да паркираш на 2 метра от тротоар, това ти си си го измислил в темата. Писал съм, че лошковците паркират като крак от маса даже на места, които са специално направени за паркиране на автомобили. Всъщност, цялата идея за лепенките ми хрумна, докато се „наслаждавах“ на дебилите, които паркират както сварят в прекрасния, триетажен подземен паркинг на Mall of Sofia, където съм чест посетител. Ето, такива тъпаци заслужават да получат стикер (а и получават редовно).

  3. В един бъдещ момент към сайта ще тръгне галерия със снимки на „заслужили майстори на паркирането“, въпреки че личното ми мнение е, че тези джигити нямат нужда от образоване, понеже са съвсем наясно, че паркират неправилно, просто… го правят и не им пука. Е, и аз така със стикерите.

  4. Цената от левче за 10 стикера. Пак подаваш невярна информация в общественото пространство. Такава цена е възможна, ако стикерът е от тънка хартия. Когато лепнеш тънко хартиено фолио върху стъкло и оставиш да го напече слънцето или да го навали дъжд, е 100% сигурно, че щом собственикът на возилото тръгне да го отлепя, то ще се скъса по средата. За да избегна този проблем, търсих дълго време подходящо винилово фолио, което се сваля изцяло независимо от атмосферните условия. След това поръчах и разпратих със собствени средства близо 1000 стикера на желаещи да се включат в кампанията. Така че приемам коментара ти за къртенето на пари от нечие нещастие като добро пожелание за едно далечно бъдеще, а ако можеш да ми направиш цена от 10 ст. за винилов стикер 12х9 см с едноцветен печат, ще си поръчвам лепенките само при тебе 🙂

 29. @iffi:

  Аз? Кмет? Олеле, за нищо на света! 😀

  Много мръсна работа е това 🙁 Свестните хора не искат да я работят, затова и (не) гласуваме за идиоти от година на година… Същото като с политиците е…

  Иначе, мерси! Ще знам, че имам поне един сигурен избирател, който ще гласува за мен! 😉

 30. @kato-idiot.com admin: може да си тръгнал с добри чувства. Както съм писал,

  „Има и такива, на които АЗ бих лепнал такива лепенки“.

  Но омразата е опасно оръжие. Това за двата метра не съм си го измислил, а го видях поне в 2 блога, които възхваляват лепенките. И други неща пишат.

  Иначе се радвам, че си си постарал лепенките да са лесни за отлепяне. Надявам се и лепилото им да не прецаква лаковото покритие, защото такива лепенки ЩЕ ИМА заплепени и върху боядисаните части на автомобили. И то не само с фабричната боя и лак.

  Всъщност трябва да си е проличало, че най-много се плаша от това – разни келеши да ми прецакат возилото, защото си мислят че са (а) прави по закон и (б) безнаказани.

  Ти прочете ли поста, към който съм дал линк? Одобряваш ли го? Като стил, като отношение към проблема… В синхрон ли е той с твоя първоначален замисъл?

 31. Имайки предвид досегашната ми практика да пиша значително по-нецензурни надписи с ключ директно върху боята… стикерите са крачка напред към превръщането ми в толерантен пешеходец 🙂

  А сега сериозно: за повечето от нас това всекидневно пътуване от къщи до офиса и после обратно е абсолютно излишно. Офис в центъра отдавна е неудобно дори и за клиентите. Една малка част от служебните срещи са излишно губене на време и могат да се сведат до телефонен разговор / мейл (при мен повечето са такива, но приемам, че съм частен случай).

  Тези дни местим офиса на място, удобно за повечето колеги и с достатъчно място за паркиране на всички, аз и част от колегите (за които е по-далеч) се подготвяме да започнем да работим дистанционно, а когато на някой му се наложи среща – такси или служебна кола с друга задача в същата посока.

  Иначе си признавам, че не обичам колите и отказвам дори книжка да изкарам. Ходя основно пеша, с градски и с такси, когато ме мързи.

 32. Явор, в инициативата ми няма място за омраза. Изрично съм записал на страниците на сайта: „нашата кампания не представлява опит за насаждане на омраза между шофьори и пешеходци“. Освен това омразата има моментен характер, докато решението да поръчаш стикери, за да имаш подръка за подходяща ситуация изисква планиране а и ако щеш време, докато ги получиш. Това са неща, несъвместими с хейтърството.

  Във плика на всяка поръчка, която изпращам, освен стикерите има и придружаващо писмо, в което се описват няколко начина за залепянето им – на шофьорското стъкло, на предното или на огледалото за обратно виждане. Първоначално раздадох над 1000 стикера безплатно на желаещите и понеже не можех да бъда сигурен какви са те и какви са мотивите им да поръчат стикери (освен, че е „на далавера“, защото е без пари), в придружаващото писмо към всички тези поръчки написах изрично, че стикерите не са играчка и инструмент за забавление на гърба на шофьорите. В последствие поръчките станаха платени и цените на пакетите са такива именно за да отсеят някои потенциални „атентатори“. Мога да публикувам текстовете и на двете циркулярни писма, ако това представлява интерес за теб. Важното е, че ВАНДАЛИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА ПРАВЯТ СВИНЩИНИ.

  Прочетох блога на Иво Мирчев по-рано днес, преди да ми препратят линк към твоя блог. За двата метра няма как да не съм съгласен, понеже това разстояние си е толкова по закон 🙂 Както се сещаш обаче, няма да тръгна с рулетката по улиците, достатъчно ми е да обръщам внимание на ДРАСТИЧНИТЕ прояви на лошо паркиране. Между другото, след като прочетох твоя блог, разширих съдържанието на страницата на моя сайт, описваща проблема. За справка: http://www.kato-idiot.com/problem.html.

  И ако се върна на блога на Иво Мирчев, написаното от него ми допада като стил дотолкова, доколкото и той, и аз искаме да изпратим послание към определена група хора. Другото са различия в подхода и характера – Иво е по-активен и себеизразителен, освен това е по-склонен от мен да поучава хората. Доколкото помня, аз съм по-стар от него и съм по-циничен, затова предпочитам да залагам на хумора и иронията, докато той се води от идеалистични мотиви и истински стремеж нещата да бъдат по-добре за всички.

  P.S. Ако самият Иво прочете настоящия пост и се зачуди откъде го познавам толкова, че да говоря за него, му пускам два жокера: Dark Skywalker и HWBG Forum… ще се сети кой съм.

 33. Във Виена има един доста широк кръг, излизащ дори извън рамките на центъра, в който паркирането е като нашата синя зона – купуваш си фишове и така. С тази разлика, че в центъра поне, ограничението не е до 18.30 ами до полунощ.
  Хората, които живеят в тези райони се абонират годишно и си лепят съответния стикер на стъклото. Не знам колко е точно, но със сигурност не е евтино.
  Дотук системата е ОК само принципно. Това, което я прави ефективна и действително добра, е контрола, който се осъществява ПОСТОЯННО.
  Мотал съм се много из Виена пешачката, и постоянно засичах проверяващи по улиците. Въпросните са си разделени на райони и си ги обикалят, слагат глоби от по 20тина евро май.

  Системата е проста и гениална. Приходите от годишния абонамент и почасовите талони със сигурност стигат, за да се плаща на контрольорите, а и остават.

 34. […] 8:15-8:20. Хем пътувам по-малко, хем има паркоместа по тротоара (хе-хе-хе). Ако тръгна в 8 часа, пристигам към 9 – много […]

 35. С ръка на сърцето да кажа, че и аз се нервя на разните „еко“-тикви, които ми обясняват как трябва да се движа с велосипед и да не си карам колата. Да ама не – няма как да стане. Сутрин карам жена си на работа и детето на градина, вечер ги събирам. Това няма как да го направя (освен ако не съм притиснат до стената от обстоятелства извън мой контрол) с обществения транспорт или с колело. Няма също така как да отида на работа изпотен и имащ нужда от спешен душ. Последните 10 години съм се качвал инцидентно на обществен транспорт 3-4 пъти и съм направил около 200’000 км , шофирайки автомобили. Проблемите с паркирането са ми до болка ясни. И няма да се откажа да си ползвам колата до момента, до който мога да си го позволя или до тогава, докато удобството и независимоста, които автомобила дава ми бъдат осигурени по друг начин, за който в момента не се сещам.

  ОБАЧЕ – не може да се паркира където ти кефне само, защото „няма място“. В центъра винаги паркирам или в синя зона или на платен паркинг – там места се намират (напоследък малко по-трудно). Верно – излиза по-скъпо, но кефовете си имат цена. Наел съм си паркомясто в паркинг срещу офиса (не е в центъра), макар че мога да паркирам и на тротоара. Но не искам да го правя. До преди 2 години офиса ми беше в идеалния център и паркинга ми излизаше 20-30 лева на ден или 10 лева в синя зона. Затова ползвах такси – излизаше ми по-евтино. Идиоти, които спират където им кефне ме дразнят безумно. Само, който не се е опитвал да мине с детска количка по тротоар, използван като паркинг може да ми обяснява, че било нормално да си спре таралясника на 1 метър от стената на сградата. Там, където живея пък редовно един ръб паркираше пред самия вход на кооперацията – нито можеш да излезеш с количка, нито да вкараш/изкараш по-обемист багаж. Накрая сложихме колчета пред входа, което върло го възмути. И се премести да паркира на мястото за инвалиди. На което сега също ще монтираме заключващ механизъм и охраната ще го отключва само за коли със инвалиден стикер. На въпросния ръб изобщо не му минава през съзнанието, че е хубаво да се държи като нормален човек, не като нашественик. Понеже жена ми му направила забележка, че е паркирал пред входа преди да сложим колчетата онзи и се развикал, че нямало къде да паркира и „да не го занимава“ – ами да си купи гараж. Или да си паркира на 300 метра по-надолу, където места има. Добре, че няма хеликоптер – иначе можеше да намери за уместно да го приземява на някой в двора – като няма място какво да направи човека? Пред молове и хипермаркети е същото – понеже няма място, точно там където съответния герой иска да паркира той вземе, че спре пред входа, по възможност точно върху маркировката за пешеходна пътека (щото е само за малко). Един такъв, на когото направих забележка,. че спира на място за инвалиди ме гледаше като извънземен, накрая сподели, че „ами аз трябва да натоваря после“. Викам му „ами влез направо с колата в магазина пред щанда тогава, какво се мъчиш?“ В отговор – псувня.

  Та в този ред на мисли идеята за такива лепенки ми харесва много, даже си поръчах вече (от друг сайт – посланията ми хареха повече 😉 )

 36. Към #30

  За да ти лепнат такава лепенка, то ти 99% си нарушил закона паркирайки неправилно! А ти да не се чувстваш безнаказан, че паркираш така? И спокойно, няма да ти повредят лаковото покритие на скъпоценната кола на 15 години сигурно!

 37. Към #37
  Ма ти сериозно ли прочете всичко, което съм написал, и отговаряш с това?

Sorry, the comment form is closed at this time.