ян. 102009
 

В радиус от 10 минути (пеша) от нашия офис няма кой-знае колко места за хапване по обяд. Една от възможностите е пицария „Добро“ на улица Якубица. Там готвят много вкусно, обстановката е приятна, обслужването не е никак зле и порциите не са малки. Преди няколко месеца си „актуализираха“ цените, но това се случва навсякъде…

Много ми харесва там и пълното разделение между пушачи и непушачи. Просто са на отделни етажи. Освен това залата за непушачи не е (значително) по-малка от тази за пушачи, а винаги е по-празна. За това когато отиваме там за обяд ми е много приятно.

Е, беше.

Днес се замъкнахме пак там, 10 човека, и без да ни подканват слязохме в залата за непушачи. И – изненада. Имаше само една заета маса, на която, обаче, пушеха. Попитахме сервитьорката защо така и тя каза „Ами това е управителя, той има гости и така…“. При това го каза сякаш е напълно в реда на нещата!

Вярвайте ми, стана ми супер тъпо. Сега имам огромно желание да избягвам занапред тази пицария. И не защото на другите места няма да съм сред пушачи (само в Мистър Пица има такова разделение). Просто съм изключително обиден от поведението на управителя на Добро. Язък за старанието на готвачите и другия персонал – когато шефа не струва, всичко отива по дяволите.

Най-тъжното е, че никой не може да му каже нищо. Ето, аз сега пиша и наистина се надявам не само ние, а и повечко хора да се откажат да ходят там. Но при тази липса на свестни места за хранене този управител няма да усети нищо. Той няма да има проблем – проблема си е мой.

Хайде сега някой да ми каже как след 2010 година ще се спазва пълната забрана за пушене в заведенията.

 Posted by at 14:56

  9 Responses to “Нещо не-добро за „Добро“”

 1. „Хайде сега някой да ми каже как след 2010 година ще се спазва пълната забрана за пушене в заведенията.“

  Трудно, както и повечето забрани у нас.

  А оня селяндур, управителят, дори и да прочете блога ти, най-много да си каже „мчи туй си е мойта пицария ве, ще прая кот си искам!“

 2. Ми ти можеше да му кажеш нещо!

 3. Тъкмо ти трябваше да му направиш забележка.
  Не че ще му запука много на управителя и най-вероятно ще стане махленски скандал, но може пък и да се притесни леко заради:
  1. гостите си (които може и да са му бизнес партньори)
  2. теб, тъй като може да си от ХЕИ или да ги извикаш
  Определено е имало какво още да сториш и то доста по-ефективно. Ако в следствие на тази статия по-малко непушачи ходят и залата му стои празна, доста бързо ще се измени предназначението й. Затова бих те посъветвал да продължиш да ходиш там и ако се случи подобно нещо да правиш забележки на персонала на място.
  Успех!

 4. На мен като ми падне пердето обикновено правя забележка и то заядлива.

 5. Аз също присъствах на ситуацията. Мислих направо да им кажа, че помещението е за непишачи. Ама след като ни посрещна сервитьорката, бе по-редно да попитаме нея и тя да уреди нещата.

 6. При командировките ми в Триест, Италия придобих представа как се спазва забраната за пушене в заведенията. Спазва се от всички, без изключение! Нито един от колегите ми пушачи, всички до един източноевропейци, не се възпротиви да я спазва. И не се питам защо ли?

 7. Мдаа ТИ трябваше на място да НАПРАВИШ ЗАБЕЛЖКА. Иначе се получава типично българското махленско мрънкане. Все сме недоволни, ама нито можем да дадем алтернатива, нито пък правим нешо, само хленчин и философстваме.

 8. Неприятна ситуация, аз също съм попадал в такава. Разбирам и защо си се въздържал – евентуален скандал, пък бил и за праведна кауза, само би подразнил групата колеги, с които си бил… Мъдрият човек избира битките си. А поводите за такива избори няма скоро да свършат (за съжаление).

 9. Стефан е казал точно каквото мисля и аз. Не е никакво достойнство да се включваш във всевъзможни спорове само защото имаш възможност да ги започнеш. В някои ситуации като тази в заведението нищо няма да постигне. Ефективния начин би бил подаване на сигнал за проверка.

Sorry, the comment form is closed at this time.