Нов интересен блог

 Без категория
ян. 202009
 

Да ви представя Harald van Breederode.

Аз се запознах с него лятото, когато ходих на изпит в Холандия – Harald беше proctor на изпита. Той ни гледаше да не преписваме. Всъщност „гледаше“ не е точния термин, защото той е напълно сляп.

Загубил е зрението си преди няколко години. Но това не му пречи да участва активно в общността. Има страшно много познания за Oracle, за Unix средите и за ядрото на Linux. Играе си активно с development – разказа ми за един бъг в комуникацията между VMWare Server и ядрото на Linux, който открил, отстранил и е предложил patch (за Unbreakable Linux), който се използва от всички в Oracle (worldwide).

В същото време участва активно в дейностите на Oracle University. Не само че води Advanced курсове (RAC, DataGuard) но и участва в създаването на учебните материали, примерно за курсовете за Oracle 11g. А, и се е сертифицирал като Oracle Certified Master.

Прибавете към всичко това и сладкодумието на човек, който не само е преживял много неща, но и знае как да ги разкаже; и въпреки, че е получил голям удар от съдбата, продължава да е усмихнат. Според мен се получава една пълна картина на един от тези хора, върху които се гради прекрасно community.

И човек, който има всички шансове да забърка интересен blog.

 Posted by at 11:53

Sorry, the comment form is closed at this time.