When the shit hits tha fan

 Без категория
мар. 232007
 

Използвам този израз в безсилието си да намеря нещо подобно на български. Понякога израза „никое зло не идва само“ е слабичък. И на всеки може да се случи.

Попаднах на следния сценарий за Oracle филм на ужасите. Сюжета е изпъстрен с невероятни, кой от кой по-отвратителни обрати. Разказва се за Howard J. Rogers, един от признатите Oracle database специалисти в световен мащаб. Нещата, които му се случват са поредица от удари на съдбата, които разтърсват DBA-ската ми душа. И да, както писах по-рано, съчувствието изниква много лесно при отрицателните емоции. Едни мравки започват да лазят по гърба ми, душата ми се свива и имам чувството че съм там и се боря. Защото това е реален случай. И аз, с очите си съм виждал как се правят компромис след компромис, временно, докато дойде новия сървър, докато дойдат нови дискове или нещо подобно.

И както писах едва вчера, бекъпите трябва да се ТЕСТВАТ!

Най-тъжното е, че Howard много добре ги знае и разбира тези неща. И пише в своя блог за това. Не обвинявам и бизнеса, неговите шефове, че не са послушали неговите предупреждения.

Просто се случва. На всеки. Това е най-страшното.

 Posted by at 10:21

Sorry, the comment form is closed at this time.