сеп. 102009
 

Бесен съм

Когато от фирма „Студенофикация София“ казаха, че ще ме оставят без топла вода за 3 седмици, ми стана крайно неприятно. Дългият топъл душ всяка сутрин е едно от малките удоволствия, на които държа. Дори съм готов да си съкратя с половин час сладките сънища, за да се кисна под душа. А сега – нъц. Имам едно бойлерче, за в краен случай, и то спасява положението. Ама то е твърде малко. И как да си сложи човек голям и/или мощен бойлер, като има договор за топла вода? Може ли услуга с голям обществено значение да спре за 3 седмици, за 90 000 човека? Какъв е тоя downtime, каква е тая работа… Ама к’во да ги правя, приемам, че се налага.

Като затвориха половината „Александър Малинов“ и станаха брутални задръствания, неприятното чувство се засили. И то не заради затварянето, а защото видях (както и други нещастни младост-ски души), че тия мърди бачкат от 9 до 6, като са впрегнали е работа един раздрънкан кран Ифа и едно багерче. Някак несъразмерно ми се вижда предвид болката на 90 000 души, които ги чакат да се намотат. Но когато отпушиха булеварда по разписание (обещаха в сряда и го отвориха в сряда), пак преглътнах – поне ще се точни.

Представете си сега с каква надежда и нетърпение чаках заветният празник 9 септември! Не защото тогава сме изгонили фашистите и е дошла „народната власт“ – този празник е много спорен. Чаках с нетърпение тази дата, защото по план тогава трябваше да имам топла вода.

Да, ама не.

“Топлофикация София“ ЕАД съобщава, че поради влошените метеорологични условия през последните няколко дни се наложи да бъдат предприети допълнителни мерки за безопасност на труда при изпълнението на строително – монтажните работи на нашите обекти. По тази причина ще бъде удължен с един ден срокът за възстановяване на топлоподаването в следните квартали:

* В ж.к. „Младост” 4, в района между ул. „Д-р Атанас Москов”, ул. ”406”, ул.”Александър Паскалев” и Околовръстен път подаването на топла вода ще бъде възстановено след 23.00 часа на 11 септември 2009г

Гадове! Подиграха се с цялото ми търпение! Подиграха се с десетки хиляди хора, които още 4 дни не могат да се изкъпят като хората! Капна малко дъжд и ИФА-та се задави ли? Или всичките 7-8 работници, които се почесваха около тръбите, изведнъж настинаха? Пълно безхаберие – к’во ги б̀оли тях, че аз нямам топла вода?

Като си помисля, че ги защитавах

 Posted by at 13:17

  2 Responses to “Студенофикация”

 1. Дойде ли водата Яворе?!Това “Студенофикация София” много ми хареса. Аз отдавна съм се снабдил с огромен бойлер(100 литра) и не разчитам на “Студенофикация Пловдив” за топла вода – единствено ползвам парното им. Сметките ми намаляха с 500% . Пример – преди плащах около 70 лева на месец за топла вода, с бойлера сметката за ток ми скочи с 15 лева.

  Даунтайма е при липсата на ел. енергия.

  Скоро смятам и това да елиминирам с монтирането на слънчев колектор.

 2. Здрасти, Нено

  Дойде, този път – по разписание. Както обичам да казвам „третия път стана от раз“ 🙂

  Аз, да ти кажа, не мога да се оплаквам от сметките си. Петнайсетина лева на месец давам за топла вода, а както написах, обичам да се кисна под душа. Още по-доволен съм от сметките за отопление, но в нашия блок/вход почти няма отказали се и няма твърде много загуби.

  Ама тая несериозност… 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.