сеп. 112009
 

Кабинетът „Борисов“ ще предприеме всички мерки взетите неправомерно гори от бившия премиер Симеон Сакскобургготски да бъдат върнати на държавата. Това увери министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол. (@дир)

Дълго време бях недоволен за многото имоти, които получи царя по време на мандата на НДСВ. И все се надявах да стане нещо, да си ги върне държавата. Но, като си помисля… а защо?

Има ли в горите на Симеон масова сеч? Има ли в неговите земи лифтове и влекове? Раздава ли той земите си на разни ламтящи за бърза печалба безумци? Не съм чул такова нещо.

Аз съм реалист. Да, искам горите да се запазят, да си останат гори. Но това, че са държавни, по никакъв начин не го гарантира. Както видяхме вече толкова много пъти. Държавата отдавна е хипер-компрометирана като собственик (включително и като собственик на земи и гори). Вече не съм толкова убеден, че искам държавата да си върне горите.

 Posted by at 13:16

  5 Responses to “Горите на Симеон”

  1. Много добро! Не ми беше хрумвало това, но сега, като го прочетох…

  2. Супер Боровец… има ли нужда друго да се казва?

  3. Още един глас „за“ идеята ти! 🙂

    Горите да НЕ СЕ дават на Държавата – държавата ни е подкупна, бедна, не умее да стопнисва, и всички виждаме, какво става с Рила, Банско, Странджа и т.н…

    По-добре царят да си ги къта и да си останат гори…

  4. Явно не сте запознати, но във върнатите гори на царя се сече, при това много.

Sorry, the comment form is closed at this time.